vineri 20 septembrie 2024

.

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...
AcasăActualitate,,Schi Parc Slănic-Moldova”...

,,Schi Parc Slănic-Moldova” a trecut în proprietatea județului

P1

Potrivit proiectului de hotărâre privind darea în administrarea Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a construcțiilor din domeniul public al județului Bacău realizate ca urmare a implementării proiectului „Schi Parc Slănic-Moldova” (inițiator Ionel Floroiu – vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău), consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară din 14 august a.c., preluarea construcțiilor din cadrul complexului de agrement din stațiunea Slănic-Moldova.

P2

Prima pârtie de schi din județul Bacău a fost dată în folosință la începutul acestei primăveri în stațiunea Slănic-Moldova, proiect realizat cu fonduri europene și gestionat de către ADR N-E, finanțarea având la bază un contract încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și două unități administrativ-teritoriale din județul Bacău: Consiliul Județean Bacău (CJ) și Consiliul Local Slănic-Moldova. Prima s-a obligat să asigure cofinanțarea, iar cea de-a doua terenul, astfel că în luna iulie 2013, pentru administrarea și exploatarea obiectivului, CJ Bacău și CL Slănic-Moldova au încheiat un contract de asociere care prevede ca bunurile imobile rezultate din realizarea proiectului finanțat prin POR vor fi incluse în domeniul public al Județului Bacău. Preluarea construcțiilor din cadrul complexului de agrement a fost aprobată de către consilierii județeni, în cadrul ședinței ordinare a CJ Bacău din data de 14 august 2014.

Este vorba despre pârtia de schi, cu o lungime de 1.413 m, instalația de transport pe cablu – 1.101 m, cabina de comandă, cabina de observare, clădirea rezervorului de apă, instalația de iluminat pe timp de noapte – 1.765 m, parcarea și drumul de acces, instalația de alimentare cu energie electrică, rețelele de apă și canalizare, precum și instalația de zăpadă artificială – 1.340 m. Cele mai costisitoare dintre acestea sunt instalația de telescaun (11,5 milioane de lei) și cea pentru producerea zăpezii (2,9 milioane de lei).

P3

După trecerea în proprietatea județului, construcțiile realizate în cadrul proiectului ,,Schi Parc Slănic-Moldova”, care valorează peste 19,7 milioane lei, vor fi date în administrare Serviciului Public pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont din cadrul CJ Bacau, pe o perioadă de zece ani.

Pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova este amenajată pe versantul nordic al Munților Nemira, are o lungime de 1.413 m și o lățime de 38 m, fiind una de dificultate medie. Punctul de plecare este amplasat la altitudinea de 714 m, iar cel de sosire la 484 m. Capacitatea maximă de transport pe cabul este de peste 700 de schiori/zi.

Proiectul ,,Schi Parc Slănic-Moldova” are o valoare de 25,26 milioane de lei, din care 8,7 milioane din fonduri europene, 17 milioane, contribuția CJ Bacău, iar 1,17 milioane, valoarea terenului oferit de CL Slănic-Moldova.

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...