luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitate“Şcoala altfel” şi...

“Şcoala altfel” şi pentru polițiștii de prevenire

Pe parcursul întregii săptămâni, Programul „Şcoala Altfel” a reprezentat un nou prilej pentru poliţiştii de prevenire să fie alături de elevii băcăuani.

În această săptămână, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat activități specifice în unităţile de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Astfel, elevii de la Liceul „Anghel Saligny” şi Şcolile „Miron Costin”, „Alexandru Şafran”, „Mihail Sadoveanu” şi „Mihai Drăgan” i-au primit pe poliţişti cu interes şi curiozitatea de a afla cât mai multe informaţii despre meseria de poliţist, adresându-le diverse întrebări precum riscurile acestei meserii, specializările şi domeniul de activitate, dar şi despre specificul cercetării şi urmăririi penale.

Totodată, poliţiştii au venit în faţa elevilor cu teme de prevenire şi informare adaptate pe criterii de vârstă şi interes, toate vizând creşterea gradului de siguranţă al elevilor.

Activitățile desfășurate de polițiștii de prevenire alături de colegii de la ordine publică, rutieră, arme şi muniţii şi criminalistică au avut drept scop reducerea comportamentelor de risc și prevenirea victimizării în rândul elevilor.

Principalele discuții purtate direct cu elevii au vizat teme ca siguranţa on-line, violența, anturajul, împrejurările și condițiile care determină săvârșirea de infracțiuni. De asemenea, copiii au avut ocazia să intre în autospecialele de poliţie şi să vadă dotarea acestora.

Totuşi şi poliţiştii au fost gazde. Elevii de la Şcoala „Domniţa Maria” au vizitat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău şi au aflat cum pot deveni poliţişti, cu ce se ocupă poliţiştii de la fiecare structură şi care sunt limitele acestei meserii.

Nici elevii din mediul rural nu au fost uitaţi, iar poliţiştii de prevenire au ajuns în comunele Dofteana, Urecheşti, Buciumi şi Căiuţi, cu aceleaşi teme interesante, cu filme şi spoturi preventive, pliante şi materiale de informare.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...