sâmbătă, septembrie 30, 2023

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar...

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea...

“Şcoala altfel” şi pentru polițiștii de prevenire

Actualitate“Şcoala altfel” şi pentru polițiștii de prevenire
- Advertisement -

Pe parcursul întregii săptămâni, Programul „Şcoala Altfel” a reprezentat un nou prilej pentru poliţiştii de prevenire să fie alături de elevii băcăuani.

În această săptămână, polițiștii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat activități specifice în unităţile de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Astfel, elevii de la Liceul „Anghel Saligny” şi Şcolile „Miron Costin”, „Alexandru Şafran”, „Mihail Sadoveanu” şi „Mihai Drăgan” i-au primit pe poliţişti cu interes şi curiozitatea de a afla cât mai multe informaţii despre meseria de poliţist, adresându-le diverse întrebări precum riscurile acestei meserii, specializările şi domeniul de activitate, dar şi despre specificul cercetării şi urmăririi penale.

Totodată, poliţiştii au venit în faţa elevilor cu teme de prevenire şi informare adaptate pe criterii de vârstă şi interes, toate vizând creşterea gradului de siguranţă al elevilor.

Activitățile desfășurate de polițiștii de prevenire alături de colegii de la ordine publică, rutieră, arme şi muniţii şi criminalistică au avut drept scop reducerea comportamentelor de risc și prevenirea victimizării în rândul elevilor.

Principalele discuții purtate direct cu elevii au vizat teme ca siguranţa on-line, violența, anturajul, împrejurările și condițiile care determină săvârșirea de infracțiuni. De asemenea, copiii au avut ocazia să intre în autospecialele de poliţie şi să vadă dotarea acestora.

Totuşi şi poliţiştii au fost gazde. Elevii de la Şcoala „Domniţa Maria” au vizitat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău şi au aflat cum pot deveni poliţişti, cu ce se ocupă poliţiştii de la fiecare structură şi care sunt limitele acestei meserii.

Nici elevii din mediul rural nu au fost uitaţi, iar poliţiştii de prevenire au ajuns în comunele Dofteana, Urecheşti, Buciumi şi Căiuţi, cu aceleaşi teme interesante, cu filme şi spoturi preventive, pliante şi materiale de informare.

Alte titluri