Scrob cu ciuperci, spanac și brânză de burduf (de capră)

111

Că-i zicem scrobpăpăradăpaparăomletă sau ouă jumări, e tot cam pe-acolo. Ouă bine bătute cu furculița, potrivite cu oleacă de sare și piper și apoi răsturnate în tigaia încinsă mânjită cu puțin ulei, untură sau chiar unt. Asta-i baza, la care putem adăuga, după posibilitate, disponibilitate și imaginație, cele mai diverse ingrediente: afumături de porc, bucățele de carne de pui, resturi de friptură, brânzeturi (de vacă, de oaie, de capră, cu mucegai nobil alb, verde ori albastru), cârnați (autohtoni sau de pe alte meleaguri), midii, ciuperci, ceapă verde, spanac, mărar, pătrunjel, ori alte verdețuri, roșii, castraveți, ba chiar și cartofi. Iar pe lângă sare și piper o putem condimenta cu varii mirodenii, ori amestecuri ale acestora, inclusiv cu Madras Curry. La finalul articolului o să găsiți trimiteri la toate omletizările pe care le-am încropit până acum. Cu un click pe link ajungeți direct la povestea respectivă. Și acum, încă unul (dacă-i scrob) ori una (dacă-i păpăradă).

Integral, AICI.