marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSportSe poate schia...

Se poate schia pe pârtia ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova

Foto Dan 16 088

Ninsorile din ultimele două zile care au căzut în stațiunea de la poalele Nemirei, au dus la așezarea unui strat de zăpadă ce depășește 20 de centimetri, oferind condiții pentru schiat.

Instalațiile de transport pe cablu, de iluminat și de producere a zăpezii funcționează normal, iar utilajele din dotare și echipa Salvamont sunt pregătite pentru orice fel de intervenții.

Luni, 29 decembrie 2014, zeci de amatori de sport, senzații tari și adrenalină au luat cu asalt pârtia ,,Nemira”, bucuroși că pot schia sau se pot da cu snowboard-ul pe prima pârtie de schi din județul Bacău.

Pârtia de schi Nemira este situată în partea de nord a staţiunii Slănic-Moldova, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime pe înclinare de 1414m, lăţime medie de 38m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Foto Dan 16 113

Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.

Cei care doresc să afle mai multe informații cu privire la starea pârtiei, programul de funcționare și tarifele aplicate, pot accesa siteul www.partianemira.ro.

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...