22.3 C
Bacau

Se poate schia pe pârtia ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova

De stiut!

Foto Dan 16 088

Ninsorile din ultimele două zile care au căzut în stațiunea de la poalele Nemirei, au dus la așezarea unui strat de zăpadă ce depășește 20 de centimetri, oferind condiții pentru schiat.

Instalațiile de transport pe cablu, de iluminat și de producere a zăpezii funcționează normal, iar utilajele din dotare și echipa Salvamont sunt pregătite pentru orice fel de intervenții.

Luni, 29 decembrie 2014, zeci de amatori de sport, senzații tari și adrenalină au luat cu asalt pârtia ,,Nemira”, bucuroși că pot schia sau se pot da cu snowboard-ul pe prima pârtie de schi din județul Bacău.

Pârtia de schi Nemira este situată în partea de nord a staţiunii Slănic-Moldova, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare). Are o lungime pe înclinare de 1414m, lăţime medie de 38m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Foto Dan 16 113

Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.

Cei care doresc să afle mai multe informații cu privire la starea pârtiei, programul de funcționare și tarifele aplicate, pot accesa siteul www.partianemira.ro.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri