Sedinta cu parintii la Colegiul Eminescu dupa ce elevii au protestat in strada: “Cui nu-i convine sa se mute la alt liceu”

Dupa ce toata saptamana, sute de elevi ai Colegiului Mihai Eminescu din Bacau nu au fost lasati sa intre la ore pe motiv ca nu au uniforma, vineri seara, directiunea institutii de invatamant a convocat o sedinta cu parintii.

Asta dupa ce, joi, liceenii au blocat strada in semn de protest fata de faptul ca nu sunt primiti la ore, fiind necesara interventia politistilor si a jandarmilor.

Se relateaza ca directorul Colegiului ar fi sugerat parintilor prezenti la sedinta ca daca nu le convine tratamentul aplicat elevilor, nu au decat sa-si transfere odraslele la alte licee.

Cand o mama a ridicat problema mutatului din clasa in clasa, raspunsul pe care l-a primit a fost “eu nu am venit la dumneavoastra acasa sa fac ordine” – povesteste unul din participantii la sedinta.

“Cand parintii au intrebat cine raspundea de siguranta copiilor in orele cat au fost tinuti in strada, in caz de vreun accident sau alte incidente, dansa a ras ironic” – a povestit sursa citata.

Conducerea institutiei de invatamant nu a renuntat la obligativitatea uniformelor, atragand atentia parintilor ca trebuie sa le cumpere, chiar daca parintii elevilor de clasa a XII-a au spus ca nu sunt de acord sa dea bani pentru o uniforma care va mai fi purtata doar cateva luni.

Singura concesie obtinuta de parinti a fost faptul ca elevii nu vor mai fi tinuti la poarta liceului.