22.3 C
Bacau

Senzații tari în concursul de off-road de la Slănic-Moldova

De stiut!

DSC_0226

Numeroși turiști și localnici au putut admira în dimineața zilei de vineri, mașinile de teren aliniate la startul primei etape a Campionatului Național de Off-Road 2015, care se desfășoară pe traseele montane din stațiunea Slănic-Moldova (7 – 10 mai a.c.).

Pregătiri intense, motoare turate la maximum, mașini pestrițe și puternice, echipate special pentru astfel de competiții, concurenți concentrați și nerăbdători să parcurgă traseele pe teren accidentat, să răspundă provocărilor off-road-ului.

DSC_0249

Cam aceasta a fost atmosfera primei zile de concurs, ce a debutat cu demararea în trombă a celor 38 de echipaje înscrise la clasele Extrem, Open, Standard și Hobby. La primele trei, echipajele concurează indivuidual, pentru acestea navigarea făcându-se pe bază de Roadbook, în timp ce la clasa Hobby, concurenții au primit instrucțiuni și informații prin intermediul aplicației de monitorizare GPS.

Spectacolul oferit de mașini este unul intens și deosebit, iar îndemânarea, atenția și spiritul de aventură sunt principalele atuuri ale concurenților, care vor străbate drumurile de munte în fiecare zi de concurs, până în jurul orei 20.00. Această primă etapă de concurs dotată cu Trofeul Dacii Liberi se va încheia duminică, după proba de trial, care va stabili clasamentele finale și cele mai bune trei echipaje de la fiecare clasă.

Și pe parcursul celei de-a doua zi a competiției, echipajele participante au parcurs traseele menite să testeze fiabilitatea mașinilor 4X4, îndemânarea piloților și, nu în ultimul rând, abilitățile de navigator ale copiloților.

DSC_0292

Un spectacol de excepție l-au oferit concurenții înscriși la categoria Extreme, prilej de distracție combinată cu adrenalina trecerilor peste bolovani, râuri, mlaștini sau șleauri alunecoase, ca să nu mai vorbim de urcarea versanților de munte în pantă accentuată, abruptă. Un cocktail exploziv, un amalgam de senzații tari: motoare nervoase, pante dintre cele mai abrupte, invazie de adrenalină, troliu, kituri de înălțare, priveliști încântătoare, încăpățânare, dar și multă îndrăzneală, pricepere și curaj.

Și, o finalizare cu succes a celei mai dificile categorii, aplaudată îndelung, întrucât la clasa Extreme nu s-au înregistrat abandonuri sau accidente.

Astăzi se va desfășura proba superspecială de trial, după care vor fi desemnați și premiați câștigătorii acestei prime etape a naționalului de off-road de la Slănic-Moldova.
Competiția este organizată de Off-Road Club Vaslui, Club Off-Road Bacău Dacii Liberi și Enduro Club XRiders și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Comisiei Naționale de Off-Road.

DSC_0233

Parteneri: Consiliul Județean Bacău – Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Primăria Slănic-Moldova, ISU Bacău, RNP Romsilva, Hotel Venus Slănic-Moldova.

DSC_0285

Sponsori principali: Mitsubishi Motors Bacău, Motul, Ravenol, Kazan, Romtec Invest. Partener media: : Wild State Off-Road & Adventure.
Vom reveni cu noi informații.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri