19.1 C
Bacau

SERI DE JAZZ, BLUES ȘI FUNK, LA SLĂNIC-MOLDOVA

De stiut!

Foto Dan 108

Cunoscutul jazzman și bluesman Florin Bejan revine cu trupa ,,The Fine O’Clock Band” în stațiunea de la poalele Nemirei, cu un inedit și special concert al stagiunii de vară, alături de Taissia, una dintre divele jazz-ului românesc, într-un fusion complex de jazz, blues și funk.

Începând cu weekend-ul trecut, turiștii dar și localnicii stațiunii au ocazia să vizioneze pe toată durata verii, spectacolele susținute de trupa lui Florin Bejan, în superbul decor peisagistic al parcului din centrul orașului-stațiune.
Maniera proprie de interpretare a Taissiei, o voce curată, interesantă și numai potrivită pentru jazz, sound-ul nou creat și stăpânirea tehnicilor profesionale accentuate de inspirația și maniera improvizațiilor muzicale ale membrilor trupei, dau un farmec aparte și autenticitate unui show special. Unul menit să ne amintească de cum era odată jazz-ul, când nimic altceva nu conta în afară de pasiunea și dragostea pentru muzica adevărată, încărcată de sensibilitate, emoție și sinceritate. ,,Fly Me To The Moon”, ,,Cry Me A River”, ,,Temptation”, ,,Almost Blue”, ,,Besame Mucho”, ,,You Make Me Feel Like A Natural Woman”, sunt doar câteva dintre hiturile interpretate de Taissia, la care se adaugă alte melodii de succes, dar și instrumentale, compoziții proprii ale pianistului Florin Bejan, toate prezentate într-un dialog sonor de înaltă ținută artistică.

Florin Bejan s-a născut la 30 aprilie 1956, la Adjud, jud. Vrancea (locul de obârșie al uneia dintre cele mai mari soprane din România și din întreaga lume, Angela Gheorghiu). Își începe activitatea ca profesionist la Teatrul Popular de Comedie Slănic-Moldova, în anul 1974, cu grupul Alcor, după care va cânta în diverse formule cu trupe din țară.

A devenit mai cunoscut prin 1995, când a realizat un album cu Teodora Enache, o renumită interpretă de jazz din Onești, dar și cu Jimi Lako, de la ,,Nightlosers”. Prin 2000, Florin Bejan a înființat trupa ,,Trenul de Noapte”, împreuna cu Marcian Petrescu, oneștean la origini, cel mai bun muzicutist de blues din Romania. Florin Bejan a participat și la festivalul de jazz de la Sibiu, în 2005, apoi, ani de zile, a fost plecat în turnee contractate și organizate în străinătate. El are și un proiect cultural cu Teatrul Bacovia din Bacau, denumit ,,Black Coffee” (spectacol de teatru, poezie și jazz). Originară din Republica Moldova, Taissia (numele de scenă al solistei Emilia Bogdacenco) cântă în română, franceză, rusă, engleză, spaniolă, portugheză, abordând un stil muzical ce se încadrează între jazz și soul, chillout, electronică, presărat pe alocuri, cu elemente etno și bellcanto. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, secția canto clasic; a avut apariții live în emisiuni muzicale la radio și televiziune și participă la spectacole ocazionate de diverse evenimente.

,,The Fine O’Clock Band”, deși este o trupă închegată relativ recent, fiecare membru are studii muzicale și ani de experiență în jazz.

Componență: Vocal: Taissia (Emilia Bogdacenco), El piano & synth: Florin Bejan, Bass: Gelu Gribincea, Drums: Ciprian Leo.

Spectacolele au loc în fiecare sâmbătă și duminică, în parcul stațiunii Slănic-Moldova, între orele 18.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

ROMULUS DAN BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri