Sex pe like-uri

Probabil ati vazut poza care circula pe Facebook, cu pustanul care cerseste like-uri pentru ca o fata i-a promis ca daca strange un milion, va face sex cu el.

Daca nu e o gluma proasta sau vreo manevra de marketing subtila (ca s-au mai intamplat), cazul merita sa fie analizat pentru ca ne ajuta sa aruncam o privire asupra tendintelor sociale care incep sa se instaureze. Si care au ca liant Reteaua.

Uitati de BigBrother, de voturile spectatorilor pentru ca un concurent sau altul sa castige un concurs de televiziune. Fazele sunt deja fumate. Incepe o noua epoca a divertismentului social, care implica mase mari de oameni ce trebuie sa se coalizeze pentru ca actorul sa faca sau sa nu faca un lucru.

Deci, un milion si ceva de oameni au votat (au dat like) pentru ca fata respectiva sa-si tina promisiunea si sa se culce cu tanarul din poza. Ne putem imagina si alte secvente: like daca o carte trebuie publicata sau share daca trebuie arsa. Internet-ul poate strange mase critice de oameni care, mai in gluma, sau mai in serios, sa se pronunte in niste probleme relativ importante.

Iar de la divertisment la politica se poate ajunge foarte usor. Like daca il alegi pe candidatul cutare, share daca il vrei pe celalalt.

Si nici nu putem estima daca aceasta tendinta este sanatoasa sau nu.