duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutSfaturi pentru un...

Sfaturi pentru un sunet mai bun de la sistemul audio de acasă

 

 

Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot face o casă să se simtă mai mult ca o casă. A avea un sistem dedicat pentru vizionarea filmelor și ascultarea muzicii vă poate îmbogăți cu adevărat viața.

1. Evaluează echipamentul pe care îl ai deja

Dacă simțiți că sistemul dvs. existent nu funcționează la fel de bine ca înainte – sau, mai rău, a început să facă zgomot sau să se întrerupă cu totul – faceți o verificare generală de întreținere. Vedeți dacă cablurile dvs. audio se strică sau fac o conexiune slabă. Adresați-vă unui prieten cu cunoștințe care să vă spună și să ofere o a doua opinie despre configurația dvs. audio.

2. Verificați setările

Sunetul dvs. iese din cutie cu setările implicite. Acestea pot să nu fie setările pe care le preferați, dar este posibil să nu fiți conștienți asta. Multă lume preferă să elimine orice tip de egalizator, chiar și butoanele de bază pentru bas și înalte care pot fi găsite pe majoritatea receptoarelor stereo. Mulți producători oferă moduri cu nume oarecum explicite, cum ar fi „analogic pur” sau „digital pur”, care optimizează căile circuitelor pentru anumite dispozitive și opresc orice altceva. Unele oferă filtre cu care puteți experimenta pentru a vă ajuta să formați sunetul preferat. Și mulți oferă profiluri EQ concepute pentru a fi utilizate cu difuzoare specifice, pentru a profita la maximum de proprietățile lor acustice cunoscute.

3. Faceți conexiuni solide prin cablu

Obținerea unui sunet mai bun este un proces continuu de eliminare a verigilor slabe din lanțul tău audio. Una dintre cele mai comune zone de slăbiciune provine din cablurile ieftine, care pot introduce zgomot. Merită din plin timpul dvs. pentru a le actualiza. Majoritatea componentelor oferă intrări și ieșiri excelente pentru o anulare superioară a zgomotului de fond, dar și cablurile RCA bine făcute fac o diferență uriașă. Și nu ar trebui să vă zgârciți nici cu cablurile USB, optice digitale, coaxiale digitale, HDMI sau cablurile difuzoarelor. Dacă oricare dintre acestea este substandard, pot adăuga zgomot. Chiar și cele mai bune conexiuni Wi-Fi și Bluetooth vin pe locul al doilea la o conexiune prin cablu în ceea ce privește calitatea sunetului. Dar dacă doriți sau aveți nevoie să configurați un sistem de sunet surround fără fir, puteți conecta difuzoarele din față stânga/dreapta și centrale pentru a asigura un sunet excelent din partea sistemului home theater care face cea mai mare parte a sarcinilor grele.

4. Ascultă cele mai bune înregistrări

Aveți opțiuni atunci când alegeți calitatea suportului analogic sau a formatului de fișier digital pe care îl ascultați. De exemplu, dacă intenționați să transmiteți în flux fișiere digitale, este o idee bună să investiți în sunet de înaltă rezoluție. Iubitorii de muzică analogică ar trebui să caute albume remasterizate pe vinil de 180 de grame. Aceste înregistrări folosesc mai multă materie primă decât majoritatea înregistrărilor mai vechi, astfel încât sunt rezistente la deformare. Vinilul de 180 de grame nu este un truc. Discurile sunt mai grele și mai rezistente, așa că rezistă deformarii și alunecării pe placa turnantă. Și, desigur, păstrați-vă mediile fizice curate.

5. Creați un spațiu de ascultare dedicat

Dacă puteți rezerva o cameră pentru ascultarea serioasă a muzicii și/sau vizionarea filmelor, cu atât mai bine, deoarece vă permite să lucrați cu acustica camerei. Puteți plasa difuzoarele în mod corespunzător pentru a crea un punct cu sunet excelent. Formați un triunghi cu difuzoarele și cu poziția de ascultare. Folosiți o bandă de măsurare pentru a obține o poziționare corectă – partea din față a fiecărui difuzor ar trebui să fie la aceeași distanță la stânga și la dreapta față de poziția de ascultare din centru. Amplasarea corectă a difuzoarelor vă pune urechile chiar în „punctul favorabil” pentru ascultarea muzicii. Modul în care vă configurați sistemul AV poate face, de asemenea, o mare diferență. Multe bare de sunet, receptoare și subwoofere oferă un software de corectare automată a camerei care ajustează EQ-ul pentru a face sistemul dumneavoastră să funcționeze mai bine în aspectul unic al casei. Bineînțeles, va trebui să investiți în izolație fonică perete sau să folosiți o membrană fonoizolantă.

6. Ia-ți niște căști și un amplificator pentru căști

Am vorbit mult despre ascultarea muzicii cu voce tare, dar dacă ascultați singur în timpul serviciului sau după orele de program, o pereche grozavă de căști cu fir poate îmbogăți ascultarea muzicii într-un grad foarte ridicat. Și am fost uimit de cât de multă diferență poate face un amplificator pentru căști, departe de sunetul subțire pe care îl obțineți de la căștile ieftine care vin împreună cu telefonul dvs.

7. Elimina vibratiile proaste

Una dintre cele mai frecvente probleme care poate introduce zgomot nedorit într-un sistem este vibrația. Mobilierul ales poate transmite zgomot și zumzet atât către cât și dinspre echipamentul care se află pe el.

 

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...