duminică, octombrie 1, 2023

Câteva idei pentru a ne păstra pielea frumoasă

Cu toții visăm la o piele impecabilă,...

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine?...

Sfaturile poliţiştilor băcăuani pentru un trafic rutier în siguranţă în condiţii de iarnă

Fapt diversSfaturile poliţiştilor băcăuani pentru un trafic rutier în siguranţă în condiţii de iarnă
- Advertisement -

Poliţiştii rutieri băcăuani vor fi la datorie pentru ca traficul rutier şi pietonal să se desfăşoare în condiţii de normalitate. În acest sens, în zonele în care va ninge, vor fi instituite filtre rutiere pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Neechiparea corespunzătoare a autoturismului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 630 la 1.400 de lei (între 9 şi 20 puncte amendă) şi cu retragerea certificatul de înmatriculare.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specific anotimpului rece, poliţiştii băcăuani recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

De asemenea, poliţiştii recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Alte titluri