22.3 C
Bacau

Simpozion pe teme de turism, de ,,Zilele orașului Slănic-Moldova”

De stiut!

Foto Slanic-Simpozion Strategii de dezv.turism 22.07.16   008

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de ,,Zilele orașului Slănic-Moldova 2016”, Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), în parteneriat cu Primăria orașului Slănic-Moldova și Hotelul ,,Euro Vacanța” Slănic-Moldova, au organizat vineri, 22 iulie 2016, în premieră, o masă rotundă cu tema ,,Strategii pentru dezvoltarea unui turism durabil în județul Bacău. Propuneri de proiecte în conformitate cu Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Sprijină investițiile în domeniul turismului”.

La această întâlnire interactivă, destinsă, dar în același timp constructivă, care se dorește a deveni una de tradiție în cadrul evenimentului anual ,,Zilele orașului Slănic-Moldova”, au participat:
– Dl Gheorghiță Marius Gabriel – vicepreședinte al CJ Bacău;
– Dl Vasile Asandei – director general ADR Nord-Est, însoțit și de o echipă din cadrul Biroului Regional de Informare ADR Nord-Est: Dna Gabriela Bobeanu – șef Birou Regional de Informare, Dna Cristina Bodron, Dna Agatha Filimon și dl Sorin Șaramet – experți;
– Dl Gheorghe Baciu – primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova;
– Dna Mihaela-Elena Anton – viceprimarul orașului-stațiune Slănic-Moldova;
– Dl Ștefan Șilochi – primarul orașului-stațiune Târgu-Ocna;
– Dl Viorel Ilie – primarul municipiului Moinești;
– Dl Romil Botezatu – directorul SPJPTCAS Bacău;
– Dl Iulian Pintilie – director-adjunct SPJPTCAS Bacău și moderatorul întâlnirii;
– Dl Romulus Dan Busnea – inspector de specialitate în cadrul SPJPTCAS Bacău;
– Dl Adrian Salomia – reprezentant ANT pentru Regiunea Nord-Est;
– Dl Ioan Munteanu – manager hotelier și vicepreședinte al Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR);
– Reprezentanți ai centrelor de informare și promovare tursitică de pe Valea Trotușului, agenți economici din turism, mass-media, reprezentanți ai unor asociații profesionale și de tineret din stațiunea Slănic-Moldova și de pe Valea Slănicului.

Iată și subiectele care s-au aflat pe ordinea de zi:

1. SPJPTCAS Bacău. Activități derulate pentru promovarea turismului băcăuan; Propuneri de proiecte pentru dezvoltarea unui turism durabil în orașul-stațiune Slănic-Molodva.
A prezentat dl Romil Botezatu, directorul SPJPTCAS Bacău.

2. ,,Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Sprijină investițiile în domeniul turismului. Axa prioritară 7 – Divesificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a tursimului”.
A prezentat dl Vasile Asandei – dir. gen. ADR Nord-Est și echipa Biroului Regional de Informare.

3. Necesitatea înființării Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Tursimului Bacău.
A przentat dl Iulian Pintilie – director-adjunt SPJPTCAS Bacău și moderator al întâlnirii.
4. Schimb de bune practici în domeniul turismului băcăuan. Au prezentat reprezentanții autorităților din localitățile cu potențial turistic de pe Valea Trotușului, respectiv Viorel Ilie-primarul municipiului Moinești și Ștefan Șilochi-primarul orașului-stațiune Târgu-Ocna
5. Sugestii și propuneri pentru dezvoltarea unui turism durabil în județul Bacău. Pentru operativitate au fost înmânate chestionare care au fost completate de către participanții la această întâlnire.
Vom reveni cu mai multe amănunte, atât de la conferință, cât și de la manifestările prilejuite de ,,Zilele orașului Slănic-Moldova.
Romlus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri