vineri, septembrie 29, 2023

Ce știm despre lansete. Și nu e o poveste pescărească!

O lansetă de pescuit este o tijă...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea...

Mi-am luat cuptor cu microunde. Cum îl folosesc?

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul...

Simpozion pe teme de turism și cultură la Slănic-Moldova

CoolturaSimpozion pe teme de turism și cultură la Slănic-Moldova
- Advertisement -

Cea de-a doua zi a manifestărilor prilejuite de sărbătoarea ,,Zilele Orașului Slănic-Moldova” a debutat în această dimineață, cu simpozionul ,,Turism și cultură în Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” desfășurat în Sala de conferințe a Hotelului ,,Euro Vacanța” din stațiune.

Acest eveniment, inițiat de primarul localității, Gheorghe Baciu, reprezintă pentru comunitatea locală slăniceană, o oportunitate semnificativă de a cunoaște și de a dezvolta relații de parteneriat cu principalii actori din mediul socio-economic al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Cu acest prilej au avut loc o serie de prezentări și dezbateri pe tema dezvoltării și promovării turismului, creării de poduri turistice și culturale între regiunile din România și Republica Moldova, dezvoltării Văii Trotușului și Văii Tazlăului pe baza unor concepte de design sistemic și economie circulară. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est România, consilieri locali, agenți economici din localitate și din Republica Moldova etc.

În cadrul acestui eveniment a avut loc și semnarea unui Acord de Cooperare între orașul-stațiune Slănic-Moldova și comuna Mileștii Mici, Raionul Ialoveni din Republica Moldova, în vederea promovării schimburilor de bune practici și experiență în domenii de interes reciproc, pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă a celor două comunități.

Printre invitați s-au numărat lector univ. dr. Tudor Jijie, director executiv Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru; asist. univ. dr. Lucian Roșu, Facultatea de Geografie și Geologie a Universității ,,Al. I. Cuza” Iași; Roxana Pintilescu, director ADR Nord-Est; Mihai Roșcovan, președintele Business Consulting Institute din RepublicaMoldova; Marina Preteca-Neaga, responsabil Relații Externe în cadrul ADR Centru, Republica Moldova; Serghei Anastasov, primarul municipiul Comrat, Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia; Ionel Palăr, deputat PNL; Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești ș. a.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri