Situatia drumurilor din judet la ora 20.00

Pe DN 11 A Adjud – Bârlad şi DN 2 F, spre Vaslui, circulaţia este posibilă până la limita judeţului Bacău iar pe DN 2 Bacău – Adjud mai rămâne restricţionată circulaţia pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone

Pe raza judeţului Bacău se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene.
La această oră, pe drumul naţional DN 2 Bacău – Adjud, mai rămâne restricţionată circulaţia spre Bucureşti pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone. Acestea sunt oprite în municipiul Bacău, temporar, pănă la momentul în care se poate relua circulaţia pe raza judeţului Vrancea.

Este, în continuare, închis drumul naţional DN 11 A Podu Turcului – Adjud – Bârlad, pe raza judeţelor Vrancea şi Vaslui. De asemenea, la solicitarea Serviciului de Drumuri Naţionale Vaslui, este închis drumul naţional DN 2 F. Autovehiculele care se deplasează spre Bârlad pe DN 11 A şi spre Vaslui pe DN 2F sunt oprite în municipiul Bacău, temporar, până la momentul în care se poate relua circulaţia pe raza judeţelor limitrofe.

Circulaţia este posibilă doar pentru riverani, până la limita judeţului Bacău.

Avariile la transformatoarele de curent electric din Moineşti şi Buhuşi au fost remediate şi nu mai sunt familii fără alimentare cu energie electrică.

În Bacău, Oneşti şi Moineşti sunt 8 filtre ale Serviciului Poliţiei Rutiere din care 8 la Bacău, 2 Oneşti, 1 Moineşti care dirijează circulaţia autovehiculelor. Nu este permisă circulaţia autovehiculelor neechipate corespunzător.

Se monitorizează şi se dirijează circulaţia şi prin Serviciul de Poliţie Rurală, în special pe troansoanele de drum expuse înzăpezirii.

În municipiul Bacău sunt filtre de poliţie pe drumurile spre Bucureşti, Vaslui, Oneşti, Mărgineni, precum şi pe ruta ocolitoare a Bacăului, la Pista de carting.

Se acţionează cu 25 de utilaje pe drumurile judeţene şi 20 de utilaje pe drumurile naţionale pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.