sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce trebuie să știe o gravidă despre preeclamsie

Preeclampsia este o tulburare a sarcinii caracterizată...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea...

Slănic-Moldova: Festivalul ,,Răvășitul Oilor” de pe Muntele Bolovanu

OrasulSlănic-Moldova: Festivalul ,,Răvășitul Oilor” de pe Muntele Bolovanu
- Advertisement -

Aer curat, munte, priveliștea spectaculoasă a pădurii ruginii, bucuria din sufletele oamenilor, sunt motive pentru care nu trebuie ratată ediția a III-a a Festivalului de Produse Tradiționale ,Răvășitul Oilor” de pe Muntele Bolovanu, ce se va desfășura între 12 – 14 octombrie 2018, la Ferma ,,Stâna Dacilor”.

Expoziția de animale, produse tradiționale și artizanate, concursul de cai, sculpturile cu drujba, sunt doar o parte din activitățile de care se pot bucura participanții la acest festival, având ca scop sărbătorirea muncii crescătorilor de animale, păstrând și ducând mai departe tradițiile și obiceiurile strămoșești de pe aceste plaiuri.

,,Răvășitul oilor este un obicei de sute de ani, iar prin această sărbătoare ne-am dorit să aducem recunoaștere și prețuire pentru ceea ce înseamnă creșterea animalelor, în comunitatea noastră, păstrând și ducând mai departe tradițiile locale strămoșești ”, a declarat la ediția de anul trecut, Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova.

,,Ne bucură faptul că acest festival atrage foarte mulți vizitatori și că devine deja un eveniment de tradiție pentru stațiunea noastră. Coborârea oilor din munți reprezintă un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate și este un moment care aduce laolaltă localnici și turiști. Vă așteptam cu drag să participați la acest eveniment”, a precizat Liana Ciurlică, proprietara Fermei ,,Stâna Dacilor” de pe Muntele Bolovanu, principalul organizator al ineditei manifestări.
Alte detalii pot fi vizualizte pe foto-afișul atașat.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri