17.8 C
Bacau

Slănic-Moldova: Festivalul Tradiții și Obiceiuri Basarabene

De stiut!

Atmosferă de mare sărbătoare autentic românească, cu ocazia Ceremoniei de înfrățire între orașul-stațiune Slănic-Moldova, cu municipiul Strășeni și comunele Baraboi și Greblești din Republica Moldova, manifestare ce a avut loc vineri, 24 august, în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Tradiții și Obiceiuri Basarabene, care s-a desfășurat la Slănic-Moldova, în perioada 17 – 26 august.

După festivitatea de înfrățire a urmat o sesiune de comunicări pe tema Centenarului Marii Uniri, a dezvoltării relațiilor de colaborare și prietenie între localitățile înfrățite, a istoricului stațiunii Slănic-Moldova și a zonelor învecinate, a perspectivelor sale de dezvoltare și modernizare. În cadrul activităților desfășurate pe parcursul zilei de vineri au fost prezentate și câteva asociații și instituiții locale și județene, care se implică în dezvoltarea și promovarea turismului, printre care și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, reprezentat prin dir. Romil Botezatu.

În cursul după-amiezii, în Foișorul de muzică din parcul stațiunii au avut loc spectacole de folclor susținute de artiști din Republica Moldova. Seara zilei de vineri s-a încheiat cu o expoziție de vinuri produse de Combinatul de Vinuri de Calitate ,,Mileștii Mici” din Republica Moldova.

Festivalul s-a încheiat duminică, 26 august, cu spectacolul de gală ,,Prutul ne desparte, Slănicul ne unește prin tradiție, istorie și cultură”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Romulus-Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri