duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulSlănic-Moldova: Festivalul Tradiții...

Slănic-Moldova: Festivalul Tradiții și Obiceiuri Basarabene

Atmosferă de mare sărbătoare autentic românească, cu ocazia Ceremoniei de înfrățire între orașul-stațiune Slănic-Moldova, cu municipiul Strășeni și comunele Baraboi și Greblești din Republica Moldova, manifestare ce a avut loc vineri, 24 august, în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Tradiții și Obiceiuri Basarabene, care s-a desfășurat la Slănic-Moldova, în perioada 17 – 26 august.

După festivitatea de înfrățire a urmat o sesiune de comunicări pe tema Centenarului Marii Uniri, a dezvoltării relațiilor de colaborare și prietenie între localitățile înfrățite, a istoricului stațiunii Slănic-Moldova și a zonelor învecinate, a perspectivelor sale de dezvoltare și modernizare. În cadrul activităților desfășurate pe parcursul zilei de vineri au fost prezentate și câteva asociații și instituiții locale și județene, care se implică în dezvoltarea și promovarea turismului, printre care și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, reprezentat prin dir. Romil Botezatu.

În cursul după-amiezii, în Foișorul de muzică din parcul stațiunii au avut loc spectacole de folclor susținute de artiști din Republica Moldova. Seara zilei de vineri s-a încheiat cu o expoziție de vinuri produse de Combinatul de Vinuri de Calitate ,,Mileștii Mici” din Republica Moldova.

Festivalul s-a încheiat duminică, 26 august, cu spectacolul de gală ,,Prutul ne desparte, Slănicul ne unește prin tradiție, istorie și cultură”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Romulus-Dan Busnea

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...