vineri 20 septembrie 2024

.

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Câteva sfaturi utile pentru...

Sunt o grămadă de site-uri unde poți găsi sfaturi de mare folos în...

De ce YouTube schimba...

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent o posibila sursa de castig, foarte...
AcasăOrasulSlănic-Moldova: Festivalul Tradiții...

Slănic-Moldova: Festivalul Tradiții și Obiceiuri Basarabene

Atmosferă de mare sărbătoare autentic românească, cu ocazia Ceremoniei de înfrățire între orașul-stațiune Slănic-Moldova, cu municipiul Strășeni și comunele Baraboi și Greblești din Republica Moldova, manifestare ce a avut loc vineri, 24 august, în cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Tradiții și Obiceiuri Basarabene, care s-a desfășurat la Slănic-Moldova, în perioada 17 – 26 august.

După festivitatea de înfrățire a urmat o sesiune de comunicări pe tema Centenarului Marii Uniri, a dezvoltării relațiilor de colaborare și prietenie între localitățile înfrățite, a istoricului stațiunii Slănic-Moldova și a zonelor învecinate, a perspectivelor sale de dezvoltare și modernizare. În cadrul activităților desfășurate pe parcursul zilei de vineri au fost prezentate și câteva asociații și instituiții locale și județene, care se implică în dezvoltarea și promovarea turismului, printre care și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, reprezentat prin dir. Romil Botezatu.

În cursul după-amiezii, în Foișorul de muzică din parcul stațiunii au avut loc spectacole de folclor susținute de artiști din Republica Moldova. Seara zilei de vineri s-a încheiat cu o expoziție de vinuri produse de Combinatul de Vinuri de Calitate ,,Mileștii Mici” din Republica Moldova.

Festivalul s-a încheiat duminică, 26 august, cu spectacolul de gală ,,Prutul ne desparte, Slănicul ne unește prin tradiție, istorie și cultură”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Romulus-Dan Busnea

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...