miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSport Slănic-Moldova, gazda...

Slănic-Moldova, gazda primei etape a Campionatului Naţional de Off-Road

În binecunoscuta stațiune băcăuană Slănic-Moldova se va desfășura în perioada 7-10 mai a.c., prima etapă a Campionatului Național de Off-Road dotată cu Trofeul „Dacii Liberi”, în organizarea Club Off-Road Vaslui, Club Off-Road Dacii Liberi – Bacău şi Enduro Club Xriders, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi Comisia Națională de Off-road (CNOR).
Parteneri în acest proiect sunt Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Primăria Slănic-Moldova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Maior Constantin Ene” (ISU), Regia Națională a Pădurilor ,,Romsilva”, precum şi sponsorii Mitsubishi Motors Bacău si Motul.
Conform celor stabilite de către organizatori, traseele de la cele patru clase (Hobby, Standard, Open şi Extrem) se vor constitui într-o ţesătură de drumuri forestiere, drumuri de exploatare şi de TAF, şerpuind pe versanţii dintre Nemira şi Pasul Oituz, într-o reeditare motorizată a celebrului ,,Pe aici nu se trece!”.
,,Fiecare dintre echipajele înscrise la clasele Extrem, Open şi Standard va concura individual, pentru acestea navigarea urmând să se facă pe bază de Roadbook , iar cei de la clasa Hobby vor primi instrucțiuni și informații prin intermediul aplicației de monitorizaere GPS. Echipajul trebuie să fie format din pilot şi copilot şi să aibă licenţă FRAS anuală sau one event, eliberată la secretariatul competiţiei”, a precizat Romeo Andrieş, directorul competiţiei și președintele clubului off-road ,,Dacii Liberi” Bacău.
Hobby, clasa nou reglementată începând cu anul competițional 2015, oferă doritorilor, posibilitatea să parcurgă un traseu cu mașina în stadiul in care aceasta este comercializată de producător, fără nici o modificare și fără ca echipajul să fie experimentat. Participarea la aceasta plimbare nu este condiționată de nici o taxă sportivă.
Condiții generale de particpare:
– respectarea Regulamentului CNOR 2015http://offroadinromania.ro/regulament…-offroad – 2015/
– acte de identitate – pentru fiecare membru al echipajului,
– permis de conducere – pentru fiecare membru al echipajului,
– licențe FRAS, anuale sau One event – cele pentru o singură cursă se eliberează la secretariat
– dovada vizitei medicale (se poate face la secretariat) – pentru fiecare membru al echipajului,
– asigurarea de viață și accidente pentru competiții sportive (se pot încheia la secretariat) pentru fiecare membru al echipajului.
Programul competiției:
Joi, 7 mai 2015
– 12:00 – festivitate de deschidere – incinta hotelului ,,Venus” (care va oferi serviciile de cazare și masă pe durata desfășurării întrecerilor)
– 14:00 – 22:00 – primirea concurenților, verificarea licențelor, a asigurărilor medicale și inspecția tehnica a mașinilor – parcarea hotelului
– 19:00 – 21:00 – cină
Vineri, 8 mai 2015
– 7:00 – 8:30 – mic dejun
– 8:45 – 9:00 – ședința tehnică și afișarea ordinii de start
– 9:30 – START ZIUA 1
– 20:00 – ora estimată de Finish a primei zile
– 20:00 – cină
Sâmbătă, 9 mai 2015
– 7:00 – 8:30 – mic dejun
– 8:30 – 8:45 – afișare clasament Ziua 1
– 9:00 – START ZIUA 2
– 20:00 – Finish estimat pentru Ziua 2
– 20:00 – Petrecerea ,,Dacii Liberi” cu program surpriză !
Duminică, 10 mai 2015
– 7:00 – 9:00 – mic dejun
– 8:45 – 9:00 – afișare rezultate provizorii
– 9:30 – Start TRIAL
– 14:00 – FESTIVITATEA de PREMIERE
Taxe de participare:
– taxa all inclusive este de 700 lei de persoană și include taxa sportivă, cazare, masă;
– taxa sportivă este de 450 lei și permite accesul în traseu și participarea la Petrecerea Dacii Liberi;
– taxa pentru insoțitori este de 450 lei cuprinde cazare, masă și accesul la Petrecrea Dacii Liberi;
– taxele se pot achita în numerar la secretariatul competiției sau prin transfer bancar : RO72BRDE380SV32555023800, deschis la BRD de către Asociația Sportivă Club Off-Road Vaslui.
Pentru ocupanții locurilor întâi de anul trecut de la clasele Extrem, Open, Standard, taxa all inclusive este de 400 lei / persoană.
Participanții la clasa Hobby nu vor plăti taxe sportive.
Pentru detalii suplimentare, cei interesați sunt rugați să contacteze organizatorii la adresa de e-mail: roan.invest@gmail.com. Vom reveni cu noi informații.
Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...