miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSlănic-Moldova: Începe prima...

Slănic-Moldova: Începe prima ediție a Concursului de alergare montană ,,Legendele Nemirei”

Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova, în parteneriat cu Asociația ,,Prietenii Slănicului” și în colaborare cu Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, organizează prima ediție a Concursului de alergare montană ,,Legendele Nemirei” 2017.
Munţii Nemira îi așteaptă sâmbătă, 8 iulie 2017, pe toți iubitorii de trail running să descopere sălbăticia și frumusețea acestor locuri de legendă. Traseele ca în povești îi vor conduce la cele mai înalte vârfuri, oferind o priveliște mirifică asupra lanțului Carpaților Orientali.

Traseul ales pentru această cursă de alergare străbate culmile Nemirei, o zonă mai puțin utilizată de turiști, motiv pentru care vă veți bucura de peisajele naturii în stare naturală. Traseele sunt marcate cu marcaj turistic în proporție de 90%, iar în zonele în care acestea lipsesc sau sunt deteriorate se intervine cu mijloace specifice de direcționare (bandă de plastic, indicatoare, etc.).

Competitorii vor întâlni și porțiuni neamenajate și neprotejate, drumuri forestiere, pante cu înclinare mare și zone accidentate etc. Porțiuni din traseu trec prin pajiști, zone împădurite și tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, grohotișuri, jnepenișuri etc). Toate acestea necesită din partea participantului experiență și cunoștințe speciale.

Concursul de alergare montană ,,Legendele Nemirei” 2017 este o competiție de alergare montană, contracronometru, individuală, care cuprinde două probe care se desfășoară simultan: Cros și Maraton.

Trasee:

Cros: Lungime aprox 11 km cu diferență pozitivă de nivel de 700 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic-Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Părtia de schi Nemira – Parc central.

Maraton: Lungime aprox. 42 km cu diferență de nivel pozitivă de 2.410 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic-Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1.649 m) – Saua Nemira – Vf. Nemira Mică (1.627 m) –Vf. Șandru Mare (1.640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Părtia de schi Nemira – Parc central.

Traseele publicate pot suferi modificări din diferite motive care includ condiții meteo, siguranță, restricții de circulație etc.

Concursul se adresează celor care au împlinit vârsta de 18 ani până la data de 8 iulie 2017 și sunt apți medical pentru acest tip de efort.În acest sens, fiecare concurent va completa la fața locului declarația de responsabilitate. La Cros se pot înscrie și persoanele sub 18 ani care vor avea împlinită vârsta de cel puțin 16 ani pana la data de 8 iulie 2017, numai cu declarația de responsabilitate a părintelui/tutorelui.

Categorii Maraton

Feminin: 18 – 34 ani, 35 plus; Masculin: 18 – 29 ani, 30 – 40 ani, 41 – 50 ani, 51 plus

Categorii Cros

Feminin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 plus; Masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 plus
Se vor face înscrieri la fața locului doar în ziua de vineri, 7 iulie 2017, în limita numerelor de concurs, taxa de participare fiind de 90 lei (se va primi doar numărul de concurs). În ziua concursului nu se mai fac înscrieri. Pentru persoanele care au peste 60 de ani sau împlinesc aceasta vârsta până la data concursului, participarea este gratuită. Secretariatul concursului se va afla în Sala de Sport a orașului Slănic-Moldova, respectiv zona Start/Sosire.

Startul se va da sâmbătă, 8 iulie 2017, ora 9.00 din parcul stațiunii Slănic-Moldova, linia de sosire fiind comună cu cea de start.

Iată și programul competiției:

Vineri, 7 Iulie 2017
Ora 14:00 – 23:00 – Înscriere, validarea înscrierii și preluarea pachetului de concurs (Parcul Central Slănic-Moldova); *Recomandăm celor prezenți în zonă să vină să ridice pachetul de concurs în această zi!
20:00-Ședința tehnică (recomandăm prezența participanților)

Sâmbătă, 8 Iulie 2017
Ora 6:00 – 8:00 – Validarea înscrierii și preluarea pachetului de concurs
Ora 9:00 – Start în concursul „Legendele Nemirei” – Partea de sus a Parcului Central Slănic-Moldova, atât la Cros cât și la Maraton
Ora 11:00 – 20:00 – Pasta party
Ora 10:00 – 13:00 – Înscrieri „Cursa Copiilor” concurs destinat copiilor
Ora 13:00 – Start „Cursa Copiilor”
Ora 18:00 – Festivitatea de premiere
Ora 19:00 – 23:00 Petrecere – concert folk.

Până la această dată au fost înregistrați 210 concurenți din toată țara.

Pentru informații suplimentare accesați site-ul competiției, www.legendelenemirei.com

Text adaptat și actualizat de Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...