Șnițel de porc în sos de ceapă și vin roșu

_123 copy

Cu toate că nu sunt adeptul violenței în relația cu cărnurile, când e vorba de șnițele mă resemnez. Și le bat. Mai cu milă, cât să nu se distrugă fibrele, mai cu perdea (a se citi folie alimentară), cât să nu se impregneze totul în jur cu ADN de suine, ci doar atât cât să devină subțiri și întinse aproape cât farfuria. Deși am mai prestat șnițel de porc din cotlet (click aici ca să vezi cum se face un șnițel italo-american cu multe calorii), de data aceasta am încercat să recreez una din mâncărurile copilăriei, șnițelul cu ceapă.

Aveam doar o idee vagă despre cum s-ar putea face (adică știam că trebuie să conțină ceapă, multă ceapă), însă nu m-am învrednicit să caut pe Google să mă documentez și m-am lăsat purtat de inspirația de moment, încercând totuși să utilizez doar strictul necesar de condimente. Că dacă tot era vorba de “mâncărurile copilăriei”, condimentele disponibile atunci erau într-un spectru destul de limitat: nu tu ghimbir, nu tu turmeric, nu tu cardamom – și lista poate continua cu încă vreo două duzini de “nu tu”.

Ce-a ieșit până la urmă, vedeți în continuare