26.1 C
Bacau

Șnițel din piept de curcan cu piure de cartofi și țelină

De stiut!

100 copy

Cu toate că zilele astea se împlinesc trei ani de când scrijelesc din tastatură pe coala de pixeli a blogului, după puțin peste 600 de articole publicate, în care sunt imaginate (mai mult sau mai puțin), gătite, fotografiate, mâncate și apoi povestite mai bine de 550 de preparate culinare, se pare că n-am prea evoluat, dacă scriu tot despre șnițel cu piure.

Cred că șnițelul cu piure este plasat, între preferințele românilor, imediat după celebra ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți, liderul absolut. Este o mâncare simplă, nepretențioasă și, cel mai important pentru cei mai mulți dintre noi, sățioasă. După zeci de ani de privațiuni în domeniul alimentației, suntem încă tributari conceptului că mâncarea trebuie să fie mai degrabă multă și spornică, decât puțină și rafinată.

Fără să umplem cu vârf farfuria, fără pané înecat în grăsime și cu puțină grijă în ceea ce privește aranjarea farfuriei (plating – pentru cei care nu înțeleg ce înseamnă aranjarea farfuriei), putem transforma banalul șnițel cu piure într-un preparat culinar atractiv.

Continuare…

- Advertisement -

Ultimele stiri