duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalȘofer ucrainean, prins...

Șofer ucrainean, prins cu țigări de contrabandă de 300.000 de euro

Un şofer ucrainean a fost prins de poliţiştii de la Vama Siret cu 147.500 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de 300.000 de euro ascunse într-un TIR care transporta oficial croissante din Ucraina.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, în jurul orei 21,30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Din primele verificări s-a constatat că şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, croissante din Ucraina.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu ţigări ascunse, prin metoda capac, după paleţii cu croissante.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500 de pachete cu ţigări, de provenienţă duty free în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro), dacă acestea ar fi fost comercializate pe piaţă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră până finalizarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi folosirea de acte nereale.

Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, iar în funcţie de rezultatul acestora se vor lua măsurile legale ce se impun.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...