sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Mașina electrică, mult marketing și prea multă politică

Probabil ați aflat că Anglia va interzice...

Privilegiul special al Asociatiilor de proprietari

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul...

Șoferul ucrainean care s-a baricadat în cabina cisternei refuzând să comunice cu politiștii a fost arestat

Fapt diversInfractionalȘoferul ucrainean care s-a baricadat în cabina cisternei refuzând să comunice cu politiștii a fost arestat
- Advertisement -

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost reținut de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău, sub suspiciunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Evenimentul a avut loc în data de 11 Martie, în jurul orei 19.30, în localitatea Cleja, unde polițiștii monitorizau traficul rutier pe DN 2-E 85. În timpul activităților de monitorizare, polițiștii au depistat un camion care se deplasa pe direcția Adjud-Bacău.

În urma solicitării echipajului de poliție de a opri autovehiculul, șoferul s-a încuiat în camion și a refuzat orice comunicare cu polițiștii.

Întrucât situația impunea o clarificare, polițiștii au deschis portiera autovehiculului prin geamul lateral și au procedat la imobilizarea și identificarea conducătorului auto, un bărbat de 41 de ani din Ucraina.

În urma testului alcoolscopic, acesta a prezentat o alcoolemie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului. Ei au menționat că, prin intervenția lor, s-a evitat un eveniment rutier care ar fi putut avea consecințe grave, având în vedere lăsarea întunericului și faptul că cisterna era încărcată cu combustibil.

Cu toate acestea, cazurile de alcoolemii depistate la volan sunt în creștere, ceea ce îngrijorează poliția rutieră. În acest sens, aceștia vin cu o serie de recomandări adresate șoferilor. Aceștia trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să fie permanent conștienți de faptul că, atunci când se urcă la volan, sunt responsabili atât de siguranța personală, cât și a pasagerilor din autovehicul și a celorlalți participanți la trafic.

Alte titluri