vineri 21 iunie 2024

.

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...

Ce trebuie să știm...

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și...

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...
AcasăActualitateAfaceriSoluții de digitalizare...

Soluții de digitalizare și debirocratizare a sectorului non-guvernamental prezentate într-un eveniment organizat de Centrul pentru Legislație Nonprofit

Procedurile legale de înființare și dizolvare a ONG-urilor, precum și cele de modificare a informațiilor cuprinse în actele constitutive sunt adesea consumatoare de timp și presupun alocarea de resurse semnificative.

Deși Legea nr. 276/2020 de modificare a Ordonanței 26/2000 a contribuit la simplificarea procedurilor de înființare a ONG-urilor, și de îndeplinire a obligațiilor legate de declararea beneficiarului real, urmând modelul legislației aplicabile societăților comerciale, procedurile de înființare și modificare a statutului ONGurilor sunt în continuare greoaie. În plus, multe dintre cerințele legale exced capacitatea organizațiilor non-guvernamentale, în special a celor cu un buget redus și cu un număr limitat de angajați.

Astfel, deși la finalul anului 2020 au fost reglementate posibilitatea adoptării deciziilor la distanță, de către organele de conducere, și cea a transmiterii declarațiilor prin mijloace electronice de către ONGuri, multe dintre acestea nu au cunoștințele tehnice sau legale necesare, pentru a putea îndeplini la timp obligațiile legale care le revin.

Pe 27 iulie, începând cu ora 11:00, vă invităm la evenimentul on-line Simplificarea și digitalizarea operațiunilor juridice din viața organizațiilor neguvernamentale în care, reprezentanți ai societății civile, juriști, avocați și decidenți politici vor discuta despre posibile soluții de digitalizare și debirocratizare a sectorului non-guvernamental. Vor fi alături de noi Mihai Pașca, Secretar de Stat, Ministerul Justiției, Ana-Maria Udriște – Fondator Avocatoo, Gabriela Anghel – Manger program TechSoup, Asociația Techsoup și Octavian Rusu – Centrul pentru Legislație Nonprofit.

Înscrierile la eveniment se fac prin completarea formularului disponibil la acest link .

Evenimentul reprezintă conferința de lansare a proiectului Reducerea presiunii administrative și digitalizarea procesului de înființare, organizare și funcționare a organizațiilor neguvernamentale în România, derulat de Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit cu finanțare prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului îl reprezintă creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale prin promovarea unui cadru juridic favorabil și a unor instrumente utile bazate pe tehnologie pentru înregistrare, organizare și funcționare.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...