miercuri 11 decembrie 2024

.

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...

Avantajele si dezavantajele calatoriei...

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de transport international este autocarul iar aceasta...

O călătorie culinară și...

Toamna, acea perioadă magică a anului, în care natura se transformă în culori...

Importanța asigurărilor de călătorie...

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că este vorba de o vacanță relaxantă...
AcasăCulinarSomn la tigaie

Somn la tigaie

Ce vă trebuie?

Pentru două persoane aveţi nevoie 2 rondele de somn a 300 g bucata. Eu am găsit doar una de aproape 600 g (0,584 kg mai precis), şi aceea congelată. Este somn de Dunăre (Royal German Fish – Ţăndărei), gras, dar nu are gust de mâl.

Cum procedaţi?

Se lasă să se dezgheţe lent, fără a-l forţa (în nici un caz la microunde!).

Înainte de a-l trece în tigaie se spală sub jet de apă, se şterge bine cu şervete adsorbante (pentru a îndepărta cât mai bine apa) şi se garniseşte cu sare de mare şi amestec de piper (negru, alb, roşu), ambele proaspăt măcinate.

Se încinge o tigaie antiaderentă pe care doar o ungeţi cu ulei, folosind pentru aceasta un şervet de hârtie şi câteva picături de ulei vegetal. Prăjiţi la flacără medie, acoperit (dacă nu vreţi să zugrăviţi din nou bucătăria), cam 3-4 minute pe fiecare parte (în funcţie de grosimea rondelelor).

Continuare …

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....