Pentru două persoane aveţi nevoie 2 rondele de somn a 300 g bucata. Eu am găsit doar una de aproape 600 g (0,584 kg mai precis), şi aceea congelată. Este somn de Dunăre (Royal German Fish – Ţăndărei), gras, dar nu are gust de mâl.
Cum procedaţi?
Se lasă să se dezgheţe lent, fără a-l forţa (în nici un caz la microunde!).
Înainte de a-l trece în tigaie se spală sub jet de apă, se şterge bine cu şervete adsorbante (pentru a îndepărta cât mai bine apa) şi se garniseşte cu sare de mare şi amestec de piper (negru, alb, roşu), ambele proaspăt măcinate.
Se încinge o tigaie antiaderentă pe care doar o ungeţi cu ulei, folosind pentru aceasta un şervet de hârtie şi câteva picături de ulei vegetal. Prăjiţi la flacără medie, acoperit (dacă nu vreţi să zugrăviţi din nou bucătăria), cam 3-4 minute pe fiecare parte (în funcţie de grosimea rondelelor).