duminică 19 ianuarie 2025

.

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele dumneavoastră. Se formează după ce celulele...

Curajul de a ne...

Ce legătură ar putea exista între Robert Kiyosaki, cunoscut pentru cărțile sale despre...

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...
AcasăCulinarSomon la grill

Somon la grill

Ideal ar fi ca, de două – trei ori pe săptămână să aveți la masă (la prânz ori la cină), pește. Cum idealul este destul de greu de atins, la noi acasă se mănâncă pește gătit cel puțin odată pe săptămână, de regulă în weekend. De cele mai multe ori păstrăv, dar și somon, ton, crap, somn, doradă, biban de mare (lavrac) ori pește-spadă. Mai rar macrou, șalău ba chiar și șprot.

105

Duminica trecută a fost zi de somon. Cum n-am fost atacat de microbul pescuitului, îmi procur peștele, ca majoritatea oamenilor, fie din supermarket, fie de la pescărie. De cele mai multe ori prefer să cumpăr pește proaspăt, însă nu ocolesc nici peștele congelat. Aveam în congelator două fileuri de somon sălbatic de Alaska, de la Ocean Fish. Numai bune pentru un prânz în doi, pregătit ca mai la vale.

107

112

Ingredientele și rețeta integrală, ilustrată pas cu pas, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....