Somon la grill

Ideal ar fi ca, de două – trei ori pe săptămână să aveți la masă (la prânz ori la cină), pește. Cum idealul este destul de greu de atins, la noi acasă se mănâncă pește gătit cel puțin odată pe săptămână, de regulă în weekend. De cele mai multe ori păstrăv, dar și somon, ton, crap, somn, doradă, biban de mare (lavrac) ori pește-spadă. Mai rar macrou, șalău ba chiar și șprot.

105

Duminica trecută a fost zi de somon. Cum n-am fost atacat de microbul pescuitului, îmi procur peștele, ca majoritatea oamenilor, fie din supermarket, fie de la pescărie. De cele mai multe ori prefer să cumpăr pește proaspăt, însă nu ocolesc nici peștele congelat. Aveam în congelator două fileuri de somon sălbatic de Alaska, de la Ocean Fish. Numai bune pentru un prânz în doi, pregătit ca mai la vale.

107

112

Ingredientele și rețeta integrală, ilustrată pas cu pas, aici.