duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSomon teriyaki cu...

Somon teriyaki cu piure de conopidă

Chiar dacă pe lista mâncărurilor recomandate de către medicul nutriționist figurează doar pește slab (gen: șalău, știucă, biban, păstrăv), m-am încumetat să neglijez puțin sfaturile date, desfătându-mă și cu somn, somon, ori ton.

 
204
 

Haideți să fim serioși: în ciuda aportului bogat în grăsimi, somnul, somonul, ori tonul vin cu mulți acizi grași (gen omega 3, 6, 9, …). Iar colesterolul din organism nu crește numai funcție de ce băgăm în noi, cât, mai ales, modului în care organismul nostru prelucrează grăsimile, precum și predispoziției genetice (știința a dovedit-o și o va dovedi în continuare; dacă nu mă credeți pe cuvânt, “do your own research!”, cum zic veganii, anti-vaxerri, și alte categorii de oameni ai muncii 😉 ). Și, ca să n-avem vorbe la proces, luați d-acilea aportul somonului în alimentație: 71 mg colesterol/100 g (alături de: 181 kcal/100 g – le “ardeți” după 30 de minute de mers pe bicicleta din sufragerie, 11,3 g/100 g lipide totale, multe minerale și vitamine). Dacă aș fi de la “eticheta curată”, aș zice: “Fără glucide, fără amidon, fără zaharuri, fără alcool, fără cofeină, fără gluten, fără grăsimi trans, fără monoglutamat de sodiu adăugat!” (Pentru coloranți nu bag mâna-n foc, mai ales în cazul somonului de crescătorie.).

 
208
 

Aricolul integral îl puteți citi AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....