duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSos acrișor cu...

Sos acrișor cu tarhon – pentru pește sau fripturi

Cum vă spuneam înt-un articol anterior (pe care cu siguranță îl veți găsi aici), cele mai bune cotlete de miel pe care le-am mâncat vreodată, au fost cele de la Chasapotaverna lui Aris, din Rodos. Iar dintre cele mai bune cotlete de miel ale lui Aris, cu adevărat fantastice au fost cele stropite cu sosul foarte simplu, din numai trei ingrediente: zeamă de lămâie, ulei de măsline, muștar. Plecând de la acest sos, ale cărui ingrediente mi-au fost devoalate de însuși Aris, am conceput o variantă ușor îmbunătățită (zic eu), variantă pe care am să v-o dezvălui, cu lux de amănunte, fără “ingrediente secrete”, în cele ce urmează.

 
_100
 

Articolul integral îl puteți citi AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....