joi 12 septembrie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

Totul despre cauciucurile de...

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...
AcasăCulinarSos alb pentru...

Sos alb pentru paste negre

100Văd că a apărut o modă, aceea a pastelor negre. Toți ăștia care-și pun – așa ca mine – “capodoperele” culinare pe saiturile de socializare, ori – mai rău decât atât – și-au făcut niște bloguri special în acest scop, aruncă cu paste negre în stânga și-n dreapta. Am gătit și eu cu niște șireturi d-astea de bocanci militari, ceva mai demult. Uitați aici rezultatul.
Astăzi am luat “de-a gata” niște tortellini black & white și cu puțin roz. În traducere, paste preparate cu cerneală de sepie, umplute cu brânză și somon. Găsiți la Lidl, la 6,99 lei/250 g. Trebuie doar să le fierbeți 3 minute în apă, să le scurgeți, să le puneți în farfurie și să turnați peste ele acest minunat sos alb, a cărui preparare v-am descris-o mai jos. Cât fierbe apa pentru paste, aveți timp berechet să încropiți sosul și să desfaceți o sticlă de vin. La combinația aceasta alb-negru am zis că ar merge o pată de culoare, un Carmenere de Chile din 2011, mai sângeriu de felul lui.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....