Văd că a apărut o modă, aceea a pastelor negre. Toți ăștia care-și pun – așa ca mine – “capodoperele” culinare pe saiturile de socializare, ori – mai rău decât atât – și-au făcut niște bloguri special în acest scop, aruncă cu paste negre în stânga și-n dreapta. Am gătit și eu cu niște șireturi d-astea de bocanci militari, ceva mai demult. Uitați aici rezultatul.
Astăzi am luat “de-a gata” niște tortellini black & white și cu puțin roz. În traducere, paste preparate cu cerneală de sepie, umplute cu brânză și somon. Găsiți la Lidl, la 6,99 lei/250 g. Trebuie doar să le fierbeți 3 minute în apă, să le scurgeți, să le puneți în farfurie și să turnați peste ele acest minunat sos alb, a cărui preparare v-am descris-o mai jos. Cât fierbe apa pentru paste, aveți timp berechet să încropiți sosul și să desfaceți o sticlă de vin. La combinația aceasta alb-negru am zis că ar merge o pată de culoare, un Carmenere de Chile din 2011, mai sângeriu de felul lui.