miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSos cu frunze...

Sos cu frunze de sfeclă roşie

DSC_1452Bibancusosdesfecla2Până nu de mult am trăit cu convingerea că frunzele de sfeclă roşie pot fi utilizate, cel mult, doar pentru furajarea animalelor. Când am observat pe tarabele din piaţă frunze de sfeclă roşie alături de lobodă, ştevie, spanac, salată, această convingere a cam început să se clatine. Aşa că am început să mă documentez şi am aflat noutăţi (cel puţin pentru mine). Una dintre ele am să v-o împărtăşesc mai la vale. Este vorba de un sos care se împacă de minune cu peştele fript sau copt. L-am testat şi cu şalău, şi cu biban de mare, şi cred c-o să meargă şi cu păstrăv.

Reţeta de bază am descoperit-o într-o carte a unui gastronom basc (adicătelea din Ţara Bascilor), Xabier Gutiérrez: „1000 reţete pentru începători şi bucătari amatori” (Ed. Litera Internaţional, Bucureşti, 2008). Am respectat-o în linii mari, însă pe ici pe colo am mai „foodandbeyondit-o” (Încă un termen care vă intra în istoria artelor culinare. Sau nu).

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....