luni 13 ianuarie 2025

.

Se va rezolva problema...

Cum care problemă? A prețurilor. Că de un an și ceva prețul primelor...

Avantajele si dezavantajele calatoriei...

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de transport international este autocarul iar aceasta...

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...

Planifică-ți vacanța cu vouchere...

Pe măsură ce vara se apropie și temperaturile cresc, mulți dintre noi încep...
AcasăCulinarSos de ciuperci...

Sos de ciuperci brune cu smântână și vin roșu

Un sos care se împacă foarte bine cu carnea de pasăre, fie că aceasta provine de la pui, rață ori curcan. Cel mai bine se face cu grăsimea rămasă de la prăjirea cărnurilor. Mai trebuie ajutat cu ceva smântână de calitate (nefermentată – din aceea pentru gătit sau pentru frișcă) și cu niște vin. Puteți folosi vin alb sau roșu, sec sau demisec. Eu am testat ceva mai aparte, un vin pelin. Și n-am regretat.

_200

Articol integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....