vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSos de ciuperci...

Sos de ciuperci și o nouă poveste despre E-uri

Gătesc destul de rar cu “chestii” la plic. Sau la x(la cub, pentru nepolitehniști). Mai folosesc cuburi de “pui”, “găină”, “vită”, “legume” atunci când mai comit câte un risotto, ori ceva asemnător care necesită “stock”. Nu am loc pentru stock în congelatorul burdușit cu pești, vită, hribi, ghebe și înghețată, așa că îmi fac un stock instant, sur place. Nu folosesc Vegeta, nu folosesc Delikat. Mai folosesc amestecuri de condimente pentru grătarele în aer liber neanunțate, deși știu că cel puțin 50% din amestecul folosit pentru condimentarea cărnii este NaCl (gugăliți dacă nu știți ce înseamnă).

_101

Supe instant la plic am folosit și voi folosi doar în excursiile montane. Sau în cazuri de extremă urgență, cum a fost cel de față, când am fost nevoit să comit un sos de ciuperciîn mai puțin de 1200 de secunde. Am înhățat primul produs ochit pe raftul din supermarket, “Supă-cremă de ciuperci Knorr”. Un produs al megaconcernului Unilever.

_108

Toată povestea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....