duminică 19 ianuarie 2025

.

Top 10 sfaturi pentru...

Îngrijirea unui câine poate fi o responsabilitate mare, dar și o sursă inepuizabilă...

Ce trebuie să știm...

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...

Măștile faciale și beneficiile...

Pe lângă rolul lor crucial în protecția împotriva bolilor respiratorii, măștile faciale pot...
AcasăCulinarSos de ghebe....

Sos de ghebe. Rosu

În ultimul timp m-am cam lăsat pe tânjală. Nu atât la gătit, cât – mai ales – la scris pe blog. Am destule lucruri de povestit numai că mi-e cam greu să-mi aștern gândurile pe coala albă de hârtie ecranul computerului.

303

Am să fac totuși un efort și am să încerc să vă relatez cam cum ar trebui să arate un sos ușor de făcut, nu neapărat cu ghebe. Se poate încropi și cu hribi, ba chiar și cu ciuperci champignon proaspete. Am optat pentru ciupercile congelate în urma unei temeinice analize economice, analiză care a scos în evidență câteva avantaje:

  • se găsesc tot timpul anului, nu numai în sezon;
  • sunt mult mai sigure decât cele cumpărate din piață de la diverși “producători”;
  • efortul și utilitățile scutite pentru sortare și curățare compensează prețul relativ ridicat.

300

Rețeta integrală o găsiți aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....