.

Istoria fascinantă a stilourilor:...

Stiloul reprezintă mult mai mult decât un simplu instrument de scris. Este un...

Tot ceea ce trebuie...

Porțile batante sunt o soluție elegantă și funcțională pentru accesul în curți, reședințe...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului...
AcasăCulinarSos de hribi...

Sos de hribi cu brânză albastră și smântână

Un sos simplu, ușor de făcut, care se pretează ca însoțitor pentru paste, dar și pentru cărnuri fripte: pasăre (pui sau curcan), porc (ceafă, cotlet, mușchiuleț) sau vită (vrăbioară ori antricot). Deși sosul mai jos descris are la bază hribi congelați, puteți folosi și alte soiuri de ciuperci, fie proaspete, fie congelate: champignon, ghebe, ori chiar ciuperci Shimeji. Se admit și amestecurile de ciuperci.

 
201
 
Ingredientele de bază sunt ciupercile, brânza cu mucegai albastru (Paladin, Dorblu, Danish Blue Cheese, Gorgonzola ș.a.m.d) și smântâna (care musai trebuie să aibă un conținut de grăsime de cel puțin 30% și să nu fie fermentată). Cantitățile indicate în rețetă sunt suficiente pentru 2 – 3 porții.
 
208
 

Articolul integral îl găsiți AICI.