duminică 8 septembrie 2024

.

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Măștile faciale și beneficiile...

Pe lângă rolul lor crucial în protecția împotriva bolilor respiratorii, măștile faciale pot...

Navigând în era digitală:...

În contextul evoluției tehnologice accelerate, industria transportului de mărfuri se adaptează rapid la...
AcasăCulinarSos de hribi...

Sos de hribi cu brânză albastră și smântână

Un sos simplu, ușor de făcut, care se pretează ca însoțitor pentru paste, dar și pentru cărnuri fripte: pasăre (pui sau curcan), porc (ceafă, cotlet, mușchiuleț) sau vită (vrăbioară ori antricot). Deși sosul mai jos descris are la bază hribi congelați, puteți folosi și alte soiuri de ciuperci, fie proaspete, fie congelate: champignon, ghebe, ori chiar ciuperci Shimeji. Se admit și amestecurile de ciuperci.

 
201
 
Ingredientele de bază sunt ciupercile, brânza cu mucegai albastru (Paladin, Dorblu, Danish Blue Cheese, Gorgonzola ș.a.m.d) și smântâna (care musai trebuie să aibă un conținut de grăsime de cel puțin 30% și să nu fie fermentată). Cantitățile indicate în rețetă sunt suficiente pentru 2 – 3 porții.
 
208
 

Articolul integral îl găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....