luni, decembrie 11, 2023

Pe ce “sol” construim relaţia de cuplu?

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru În acesta viață,...

Anunțurile publicitare. Puțină istorie și un oarecare tâlc

Ai pierdut un document, vrei să cumperi...

Cum să ne păstrăm unghiile sănătoase și frumoase

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru...

Sos Gorgonzola cu ciuperci

CulinarSos Gorgonzola cu ciuperci
- Advertisement -

Un sos rapid, care se prepară în 12, maxim 15 minute. Conține două ingrediente principale, brânza Gorgonzola și ciupercile Champignon. Ambele bogate în acid glutamic, substanță care, împreună cu sarea sa de sodiu (cunoscută de către “cititorii de etichete” mai degrabă sub denumirile de MSG sau E621) sunt responsabile de cel de-al cincilea gust de bază: umami. Celelalte patru vă sunt cu siguranță mult mai cunoscute: dulce, sărat, acru, amar.

102

Sosurile Gorgonzola, cu sau fără ciuperci în compoziție, se potrivesc foarte bine cu pastele, dar nu sunt de lepădat nici alături de cărnuri, andive sau conopidă. În cazul de față, am combinat sosul Gorgonzola cu ciuperci cu tortelini, dar îl puteți folosi și la ravioli, tagliatelle, penne sau chiar la spaghetti.

108

Continuarea, AICI.

Alte titluri