Sos rapid pentru chiftele marinate

_100 copy

Probabil ați mai văzut ori ați mai citit despre cum se prepară chiftelele marinate. Știți, rețetele acelea în care chiftelele se rumenesc puțin într-o tigaie cu ulei, fără a se găti complet în interior, apoi se toarnă peste ele un sos, cu diverse ingrediente, și se dă tigaia la cuptor întru desăvârșirea preparatului. Nu zic că n-or fi bune și gustoase (exceptând cazul în care sosul se îngroașă cu făină de grâu sau cu amidon – lucru pe care soția mea nu-l suportă cu nici un chip), dar ce te faci în cazurile în care:

  • nu vrei să marinezi toate chiftelele, ci vrei să mai păstrezi câteva pe care să le potrivești cu altfel de garnitură (ca aici, de exemplu), sau
  • ai deja niște chiftele gata pregătite (ori la tigaie, ori în baie de ulei, ori coapte în cuptor) și îți vine brusc pofta de câteva, nu multe, chifteluțe marinate.

_201

_102

Pentru astfel de situații există soluția pe care consoarta mea o aplică de câteva decenii. Un sos rapid pentru chiftele marinate, sos încropit rapid dintr-un minim de ingrediente. De la punerea în operă a sosului și până la aterizarea mâncării în farfurie, nu durează mai mult de un sfert de ceas. Cantitățile indicate mai jos sunt suficiente pentru un sos care să “marineze” 10 – 12 chiftele potrivite ca mărime, asta însemnând cam 3 – 4 porții.

_107

Articol integral, aici.