.

Descoperă luxul și rafinamentul...

În inima vibrantă a Bucureștiului, două edificii redefinind conceptul de lux și eleganță...

Top 10 lucruri esențiale...

Sezonul rece bate la ușă, iar temperaturile în scădere ne obligă să ne...

Lacul Balatau (lacul Bolatau)...

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici și sub numele de Lacul Bolătău)...

Cum să ne păstrăm...

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este...
AcasăCulinarSos rapid pentru...

Sos rapid pentru chiftele marinate

_100 copy

Probabil ați mai văzut ori ați mai citit despre cum se prepară chiftelele marinate. Știți, rețetele acelea în care chiftelele se rumenesc puțin într-o tigaie cu ulei, fără a se găti complet în interior, apoi se toarnă peste ele un sos, cu diverse ingrediente, și se dă tigaia la cuptor întru desăvârșirea preparatului. Nu zic că n-or fi bune și gustoase (exceptând cazul în care sosul se îngroașă cu făină de grâu sau cu amidon – lucru pe care soția mea nu-l suportă cu nici un chip), dar ce te faci în cazurile în care:

  • nu vrei să marinezi toate chiftelele, ci vrei să mai păstrezi câteva pe care să le potrivești cu altfel de garnitură (ca aici, de exemplu), sau
  • ai deja niște chiftele gata pregătite (ori la tigaie, ori în baie de ulei, ori coapte în cuptor) și îți vine brusc pofta de câteva, nu multe, chifteluțe marinate.

_201

_102

Pentru astfel de situații există soluția pe care consoarta mea o aplică de câteva decenii. Un sos rapid pentru chiftele marinate, sos încropit rapid dintr-un minim de ingrediente. De la punerea în operă a sosului și până la aterizarea mâncării în farfurie, nu durează mai mult de un sfert de ceas. Cantitățile indicate mai jos sunt suficiente pentru un sos care să “marineze” 10 – 12 chiftele potrivite ca mărime, asta însemnând cam 3 – 4 porții.

_107

Articol integral, aici.