Şpaga. Boala cronică a românilor

Deşi ating un subiect mai sensibil, cred că este binevenit. După o perioadă de timp în care m-am informat, am constatat cu stupoare că nu mai poţi face nimic fără să “dai dreptul”. Ca să îmi argumentez afirmaţia vă voi pune vouă, cititorilor care aveţi un loc de muncă, o întrebare :

“Pentru a ocupa un loc de muncă, mai bun sau mai rău, într-o instituţie publică şi pentru a fi siguri că postul vă va aparţine o perioadă, continuare…

1 COMENTARIU

  1. ,, Politica este indeletnicirea scarboasa prin care tipi fara nicio profesie ori avortoni ai profesiei lor, se catara acolo unde se deschid robinetele societatii. Posturi bine platite, de unde se pot invarti afaceri de miliarde, consilii de administratie, conecsiuni si reprezentante. Ai tupeu, ai proptele, ajungi si din lichea ce ai fost sau esti, devii omul ce imparte dreptatea, care arbitrezi morala, care reclama sacrificiul suprem.” Teodoru Radu, Biografii de razboi ed. Eminescu ,1980, pag. 130 ,, Democratia este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici ?” Crainic Nichifor, Zile albe, zile negre ed. Gandirea , Bucuresti, 1991, pag. 211-212.

Comments are closed.