sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Se va rezolva problema...

Cum care problemă? A prețurilor. Că de un an și ceva prețul primelor...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...

Navigând în era digitală:...

În contextul evoluției tehnologice accelerate, industria transportului de mărfuri se adaptează rapid la...
AcasăCulinarSpaghetti aglio-olio-peperoncino și...

Spaghetti aglio-olio-peperoncino și încă ceva pe deasupra

109 copy

Foarte comune în Italia, “adevăratele” spaghetti aglio-olio-peperoncino (în traducere: spaghete cu usturoi, ulei – de măsline, evident – și ardei iute) sunt foarte simplu și rapid de preparat, din ingrediente puține și la îndemână tot timpul (cine n-are în casă niște paste, o căpățână de usturoi, un ardei iuteuleisare și o mână de pătrunjel?). Dacă vreți să le faceți tradițional, găsiți destule rețete, netu-i plin. Toate au la bază ingredientele proaspete, spre deosebire de ce-am încropit eu, din condimente “la plic” (sau la punguță – ca să respectăm adevărul istoric).

Am primit o punguță de “condimento” de la cineva care la rândul său le primise de la cineva care le adusese tocmai din Italia (țara în care toate mâncărurile se gătesc doar cu ingrediente naturale și în care nu ai voie să amesteci brânza cu peștele ori fructele de mare, nu ai voie să pui parmezan peste pastele cu fructe de mare, nu ai voie să ceri vin roșu la pește, nu ai voie să bei capucino înainte de ora 10:00 AM … – ați prins ideea, da?). Am zis că e cazul să le folosesc exact în scopul pentru care au fost făcute, adică pentruspaghetti AOP (adică aglio-olio-peperoncino).

Articolul integral, AICI.

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....