vineri 17 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulSpectacol, aventură și...

Spectacol, aventură și adrenalină în Munții Nemirei

În perioada 23 – 26 mai, în stațiunea Slănic-Moldova a avut loc prima etapă din cadrul Campionatului Național de Off-Road, care a bifat și debutul claselor Standard C si Open SSV (autovehicule de tip ,,side by side”), dar și o mulțime de mașini la start din Clasa Open.
Un număr de 64 de echipaje din întreaga țară, formate din iubitori ai maşinilor cu mulţi cai putere şi-au testat limitele pe traseele din stațiune. Cu motoarele turate la maximum, pasionaţii de off-road au cucerit şi cele mai înclinate pante.

Cei care au plecat în traseu au parcurs zeci de kilometri prin pădure şi drumuri de exploatare şi forestiere, adevărate provocări pentru concurenți.

Ziua dedicată trialului, o probă mult așteptată de toate echipajele dar și de public s-a ținut în acest an, în decorul mirific de pe Muntele Bolovanu, la circa 6 km de stațiune, un show creat pentru a arăta spectatorilor prin ce ,,chinuri” trec masinile si cei care le pilotează, pe un traseu special amenajat și gândit să testeze abilitățile acestora.

Din cauza condițiilor nefavorabile, proba specială ,,Noaptea Nemirei” nu a mai avut loc în această etapă.

După două zile pline de adrenalină și reală aventură, care au devenit și mai dificile din cauza averselor de ploaie, clasamentul etapei ,,Trofeul Dacii Liberi” se prezintă astfel:

Clasa Standard A
Locul I, Marius Dima și Vasi Gheorgheoiu, ambii din Onești și aflați la a doua participare la o competiție de acest nivel
Locul II, Oana Tarcea (Cluj-Napoca) și Raul Petrea (Bacău, campionul național en titre al clasei)
Locul III, Victor Baciuva și Tan George (Vâlcea)
Deși n-au prins podiumul, remarcații clasei pentru determinare au fost Karol Perețeanu și Cătălin Deleanu (Argeș)

Clasa Standard B
Locul I, Nicolae Burada și Traian Mărăcineanu (Buzău)
Locul II, Sebastian Avram și Alexandru Chivari
Locul III, Raimond Chelban și Cristian Haba (Iași)

Clasa Standard C
Locul I, Alin Bob și Marius Matieș (Bistrița-Năsăud)

Clasa Open
Teo Vișoiu (Câmpina) și Marius Pop (Cluj-Napoca, unul dintre cei care se ocupă de Transsylvania Off-Road, un club cunoscut printre pasionaţii de off-road din Cluj și unul dintre cei care au ajuns primii la locul tragicului accident aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni şi în urma căruia pilot avionului, Adrian Iovan, şi o rezidentă şi-au pierdut viaţa.

Clasa Open SSV

Locul I, la egalitate, echipajele Mihai Adochi – Bogdan Muscalu și Andrei Ungureanu – Adrian Culea (București)

Clasa Extrem

Locul 1, Andy Vișoiu (Câmpina) și Costin Fântână (București, proprietarul atelierului ,,Dojo Motorssport”, unde se construiesc unele din cele mai tari mașini de off-road de la noi)

La proba super-specială Trial s-au impus la clasele Standard A, Standard B, Standard C, Extrem și Open, următorii: Arthur Lorincz și Dragoș Tomuleț, Sebastian Avram și Alexandru Chivari, Magda Danciu (vicecampioană națională în 2015) și Cornel Zamfirescu, Robert Țuțuianu și Vali Ciobanu, Octavian Tudor și Liviu Barbu.

,,Suntem impresionați nu doar de modul de organizare al unui astfel de concurs, ci și de peisajul superb al stațiunii, de condițiile oferite de gazdele noastre de la Hotelul ,,Venus”, cărora le adresăm noastre. Dificil, surprinzător, interesant”, au declarat concurenții celor două echipaje participante în premieră la clasa Open SSV.

La finalul festivității de premiere, Romeo Andrieș, sufletul acestei competiții, președintele Clubului Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău și directorul concursului, a ținut să le mulțumească sponsorilor, precum și celor care s-au implicat în organizarea, desfășurarea și promovarea acestui gen de întreceri automobilistice, un fenomen care crește de la an la an și adună tot mai mulți participanți.
Printre sporturile cu motor din România, Campionatul Național de Off-Road are cea mai proaspătă istorie competițională, ajungând anul acesta la cea de a 10-a ediție.

Competiția de la Slănic-Moldova s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Nationale de Off Road din România (CNOR).

Evenimentul a fost organizat de Club Off-Road ,,Dacii Liberi” din Bacău, în parteneriat cu Primăria Slănic-Moldova, Consiliul Județean Bacău, ISU Bacău, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...

,,In Context Slănic-Moldova”, punct și de la capăt…

Au trecut câteva zile de la încheierea primei ediții a proiectului de rezidență artistică internațională ,,In Context”, iar ecourile nu s-au stins încă și nici nu se vor stinge, întrucât s-a produs scânteia, iar flacăra s-a aprins... Un proiect...