marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateSPITALUL DIN MOINEȘTI...

SPITALUL DIN MOINEȘTI DEVINE PENTRU CÂTEVA ZILE, POLUL CHIRURGIEI ROMÂNEȘTI

adrian-cotarlet

La Moinești are loc în perioada 17 – 19 iulie, una dintre cele mai prestigioase manifestări medicale cu participare internațională devenită deja una de tradiție pentru medicina românească: ,,Zilele Spitalului Municipal de Urgență Moinești, Ediția a IX-a, 2014”, la care vor participa peste 400 de medici specialişti și asistenți medicali din cele mai renumite clinici şi spitale din România, SUA, Germania, Italia, Franţa şi Israel.

Evenimentul este organizat sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa” Iași, Societății Române de Chirurgie, Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică și alte Tehnici Intervenționale (ARCE), Asociației Naţionale a Farmaciştilor de Spital din România (ANFSR) și Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Moineştiul va deceni pentru câteva zile centrul chirurgiei din România.

Premiere medicale: În sălile de operații ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești (SMU), medici de renume din ţările participante vor efectua intervenţii chirurgicale în premieră ce vor putea fi urmărite în direct, în mai multe locații, printr-un sistem performant de transmisie video. Cu acest prilej va fi organizat și un workshop de Oncogenetică, la care vor participa profesori universitari din cadrul UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi, cu sesiuni interactive pentru medicii de familie, medicii rezidenţi, farmaciști și asistenţii medicali.

,,Această nouă ediție a Zilelor Medicale ale SMU Moinești va oferi unui număr semnificativ de medici din țară și străinătate oportunitatea ideală de a-și expune rezultatele activitații profesionale și de cercetare, de a afla ultimele noutăți și tendințe în domeniul lor de expertiză, precum și de a realiza un schimb de bune practici cu ceilalți participanți. Pentru întreaga comunitate medicală, acesta va fi un eveniment științific de prestigiu, cu invitați speciali din domeniul medical, așa că, nu-mi rămâne decât să vă invit să fiţi alaturi de noi şi în acest an, cu convingerea că manifestarea va corespunde din nou aşteptărilor dumneavoastră”, a declarat dr. Adrian Cotîrleț, managerul SMU Moinești.

Sesiuni de comunicări: Iată și câteva dintre principalele teme care vor fi abordate și exemplificate practic în cadrul sesiunilor de comunicări: ,,Abordări diagnostice și terapeutice inovative medico-chirurgicale” (secțiunile: rezidenți, chirurgicală, medicală și farmacie clinică), ,,Oncogenetica de la teorie la practică”, ,,Răspândirea utilizării aplicațiilor pe terminale mobile în practica medicală”, ,, Etica și deontologia în practica medicală curentă”, ,,O punte de legătură în evoluția actului medical”, Actualități în kinetoterapie”, ,,Abordarea și susținerea bolnavilor oncologici de la aflarea diagnosticului la starea terminală”, ,,Excelența în profesia de asistent medical generalist” etc.

Printre invitații speciali se numără: Prof. Univ. Dr. Nicolae IORDACHE, Conf. Univ. Dr. Beatrice IOAN, Av. Dr. Raluca SIMION, Dr. Rubin MUNTEANU, Dr. Zoltan PASZTAI, Prof. Univ. Dr. Emerit Dumitru, Prof. Dr. Wilhelm FRIEDL, Prof. Dr. Nicolae SUCIU, Prof. Dr. Virgil RĂZEȘU, Conf. Dr. Egidia MIFTODE, Prof. Dr. Ioana GRIGORAȘ, Prof. Dr. Adrian STREINU CERCEL, Prof. Dr. Doina AZOICĂI, Prof. Univ. Dr. Florin MITU, Dr. Ing. Josephine KOHLENBERG, As. Sofica DAVIDZON, Dr. Drd. Valeriu CHIRICĂ, Prof. Dr. Adriana CIMPOIEȘU, Prof. Dr. Marius USCATU ș.a.

ROMULUS DAN BUSNEA

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...