17.8 C
Bacau

“SPORTUL BĂCĂUAN” ȘI-A ÎNCHEIAT ACTIVITATEA PE ANUL 2013”

De stiut!

bex 11 m

Cu o apariție mult îmbunătățită, de la așezarea în pagină la calitatea articolelor și a fotografiilor, revista de cultură sportivă ,,Sportul Băcăuan”, încheie anul 2013 cu un nou număr care marchează împlinirea a peste doi ani de activitate.

În cele 24 de pagini bogat ilustrate, publicația face o incursiune prin activitatea sportivă băcăuană, aducând în permanență un plus de prospețime și propunând o serie de subiecte incitante, interviuri în premieră cu personalități ale sportului băcăuan și nu numai, reportaje și evenimente sportive de excepție.
În ultimul număr din acest an al revistei, dl Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România și președintele Federației Europene de Minifotbal, acordă un amplu interviu directorului publicației, dna Mihaela Băbușanu-Amalanci, anunțându-și pe această cale, candidatura la șefia Federației Române de Fotbal (FRF.):

,,(…) Candidatura mea este motivată de o indignare profundă și de dorința de a pune în discuție o alternativă cu adevărat serioasă pentru FRF. Indignarea pe care o resimt, la fel ca foarte mulți iubitori ai fotbalului din România, vine din sentimentul că douăzeci de ani au fost irosiți degeaba. Această birocrație lipsită de inițiativă, creativitate și cunoaștere, avându-l în frunte pe dl Mircea Sandu ne-a adus foarte aproape de falimentul instituțional și financiar. După 20 de ani, fotbalul românesc arată ca Oltchimul sau CFR Marfă, companii de stat cu potențial de rentabilitate, dar scufundate de incompetență și corupție. Nu întâmplător avem astăzi selecționate care sunt cât pe-aci să fie învinse de Insulele Feroe, antrenorul principal al naționalei condamnat penal și lipsit de performanțe, dar protejat de un contract încheiat în totalul dezavantaj al FRF, de către Mircea Sandu. Situația e tragică și ridicolă totodată. Al doilea motiv de indignare îl reprezintă disprețul absolut pe care ni-l arată dl Gheorghe Popescu, care ne tratează pe toți românii ca fiind mai jos decât o comisie a UEFA. Dumnealui a spus că și-a dat demisia din comisia de disciplină, întrucât nu vrea să aducă prejudicii de imagine acestei instituții din cauza faptului că este judecat penal pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani, dar ne consideră suficient de neânsemnați pe toți românii pentru a se propune în fruntea FRF. Mi se pare absolut nedemnă și postura din care promovează această confuzie dintre meritele jucătorului de top care a fost, și capacitatea de a conduce o instituție de interes național. Trecând peste aceste motive de indignare, am dorința foarte puternică de a regândi fundamentele pe care este astăzi așezată federația de specialitate, pentru a reda fotbalului românesc locul pe care îl merită în Europa (,,Un băcăuan pentru șefia fotbalului mare!” – Interviu cu Răzvan Burleanu realizat de Mihaela Băbușanu-Amalanci).

Alte titluri din cuprinsul revistei: ,,Starea de grație a unei aniversări” – Ion Moraru; ,,Reântâlnire cu Nadia” – Romulus Dan Busnea; ,,2013, anul revenirii Bacăului în Liga a II-a” – Costin Alexandrescu; ,,Slalom lingvistic – Două cuvinte pentru unul?” – conf. univ. dr. Ioan Dănilă; ,,Între olimpism și Moș Crăciun” – prof. univ. dr. Radu Ababei; ,,Niciodată în viață să nu te gândești la ce câștigi, ci doar la ce pierzi!” – Interviu cu Florin Motroc (antrenor RIFFA SC/Bahrain, fost fotbalist băcăuan) realizat de Leonard Popa; ,,Vasile Chitaru – născut talent, murit speranță” – Stelian Cartacuzencu; Tenis de câmp – O ediție cu premii de top” – Cornel Pinter; Judo – Cupa `1 Decembrie` Ediția a X-a, jubiliară” – Florin Filioreanu; ,,Toți putem purta cununa de lauri! – nevăzătorii băcăuani, campioni naționali și europeni la fustal” – Mihaela Băbușanu Amalanci; ,,Dans sportiv” – pagină realizată de Dan Sion etc.
Colectivul redacțional al revistei ,,Sportul Băcăuan” urează sportivilor, oamenilor de sport, reprezentanților autorităților locale, tuturor celor care fac posibilă apariția acestei publicații, precum și cititorilor, SĂRBĂTORI FERICITE CU SĂNĂTATE ȘI LA MULȚI ANI!

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri