miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulStarea drumurilor din...

Starea drumurilor din judetul Bacau: restrictii de circulatie pe doua sosele nationale si pe sase portiuni de drumuri judetene

Judeţul Bacău se află sub incidenţa codului galben de ninsori până mâine 17.12.2012, ora 10,00. Pe parcursul ultimelor ore a nins pe arii extinse, s-au mai semnalat unele intensificări ale vântului în special în partea de nord şi nord est a judeţului la limita cu judeţele Neamţ şi Vaslui, iar temperaturile înregistrate în judeţ au fost în creştere situându-se azi între – 1° şi –7° C.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Pe raza administrativ teritorială a judeţului Bacău nu există blocaje pe drumurile naţionale la această oră, cu excepţia DN 2 F care are circulaţia restricţionată şi permisă doar pentru locuitorii din localităţile până la limita cu judeţul Vaslui, întrucât la Dragomireşti, drumul este închis, neputându-se circula nici spre Bârlad şi nici spre Vaslui.

In prezent, pe reţeaua de drumuri naţionale aferentă judeţului Bacău se acţionează cu 17 autospeciale cu răspânditor antiderapant şi lamă şi două UNIMOG-uri.

Nu au fost evenimente rutiere deosebite.

Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Circulaţia este întreruptă pe următoarele drumuri judeţene:

DJ 241 B Glodişoarele – Filipeni;
DJ 241 Izvoru Berheciului – Coloneşti;
DJ 243 B Parincea – Vultureni şi Vultureni – Stănişeşti;
DJ 252 B Bâzga de Sus – Gioseni;
DJ 156 H Buhuşi – Runc;
DJ 241 D Lipova – Plopana.

Se acţionează în judeţ cu 14 auto cu răspânditor şi lamă, 7 încărcătoare frontale, 6 autogredere, 4 buldoexcavatoare, o freză şi 2 UNIMOG-uri – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

In condiţiile scăderii accentuate a temperaturii – funcţionează cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, până la această dată, 28 de persoane au beneficiat, în special pe timpul nopţii, de cazare, hrană şi asistenţă medicală. Dintre acestea, 22 de persoane în municipiul Bacău şi 4 în Moineşti.

Nu au fost situaţii de persoane izolate sau blocate în trafic, în zonele afectate intervenindu-se cu echipaje ce au preluat cetăţenii care aveau nevoie de asistenţă medicală.

Potrivit prognozelor meteo actualizate, în judeţul Bacău, va ninge slab la noapte, temperaturile de minus 3° – 1° C permiţând depunerea unui strat de zăpadă de 2-3 cm. Mâine se va mai depune un strat de zăpadă de 1-3 cm. În noaptea aceasta şi mâine se vor mai înregistra intensificări de vânt în rafale cu viteză de 30 – 40 km/h, viscolind zăpada, în special în zona de munte.

În aceste condiţii nefavorabile, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dispus restricţionarea circulaţiei pe DN 2F spre Vaslui şi cele 6 porţiuni de drumuri judeţene, fiind organizate patrule ce redirecţionează maşinile pe rute ocolitoate, până se va debloca drumul în dreptul localităţii Dragomireşti, judeţul Vaslui şi până se va degaja carosabilul de zăpada depusă în urma viscolului pe cele 6 porţiuni de drumuri judeţene. De asemenea, prefectul judeţului Bacău a dispus deplasarea unei freze în judeţul Botoşani pentru intervenţie în vederea deblocării situaţiei din zonă.

În această noapte, în judeţul Bacău, se va acţiona cu toate utilajele Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pe toate drumurile din judeţ pentru degajarea zăpezii, în special pe tronsoanele de drum mai afectate.

Echipajele de intervenţie ale SMURD, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, intervin operativ, în scopul salvării de persoane şi deblocării căilor de acces, iar Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, spitalele din judeţ preiau cetăţenii aflaţi în nevoie.

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a solicitat echipelor de intervenţie ale E-ON Electrica şi E-ON Gaz, să acţioneze operativ în caz de avarii, pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemelor de alimentare cu energie electrică sau termică. Astăzi au fost necesare intervenţii în 7 localităţi în zona Podu Turcului, unde, pentru 3 ore, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

CET Bacău are asigurat necesarul de combustibil pentru alimentarea cu gaze naturale până în primăvară, în luna martie, în prezent nefiind probleme în acest sens.

Inspectoratul Judeţean Şcolar monitorizează toate şcolile din judeţ şi nu sunt cazuri de întrerupere a cursurilor, până la această ora.

Cancelaria Prefectului

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...