Stațiunea Slănic-Moldova, gazdă a Campionatului Național de Off – Road

DSC_0285

Pentru al doilea an consecutiv, în stațiunea de la poalele Nemirei se va desfășura în perioada 19 – 22 mai 2016, o nouă etapă a Campionatului Național de Off-Road, în organizarea Clubului Off-Road ,,Dacii Liberi” Bacău și Clubului Off-Road Vaslui, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și Comisiei Naționale de Off-Road (CNOR).

La startul etapei a doua, numită trofeul ,,Dacii Liberi”, sunt așteptate mașini la cele trei clase de concurs, respectiv Standard, Open și Extrem. Concursul se va desfășura în două zile de Trophy – traseu în pădure, cu navigație pe Roadbook și o zi la Trial, probă destinată în exclusivitate spectatorilor. Fiecare din cele două zile de concurs în pădure va avea probe speciale pentru toate cele trei clase unde spectatorii pot urmări evoluția favoriților.
Proba Specială din prima zi va avea loc vineri, 20 mai, la capătul drumului forestier ,,Pufu”, iar Proba Specială din ziua a doua, sâmbătă, 21 mai, va fi organizată în locația ,,Rai 11” (zona Camping), ambele probe cu începere de la ora 11.00. Trialul va fi organizat duminică, 22 mai, la ,,Cascada”, începând cu ora 10.00.

,,Cartierul general al kombat-ului, locul de unde se vor coordona luptele, va fi Hotelul `Venus`, așezat strategic, ca o davă dacică de unde se poate cuprinde cu vederea întreaga stațiune. De pe această colină, în câteva minute vom fi pe traseu”, a declarat Romeo Andrieș, ,,liderul dacilor” și directorul de concurs, care ținând cont de aprigile bătălii din timpul Primului Război Mondial desfășurate în zonă, are în vedere o reeditare monitorizată a legendarei expresii ,,Pe aici nu se trece!”.
Secretariatul competiției va fi dsechis joi, 19 mai, ora 14.00, în holul hotelului ,,Venus”, iar parcul rece unde vor putea fi admirate mașinile de concurs va fi amplasat în parcarea din fața hotelului.

Evenimentul este organizat și în acest an cu sprijinul Consiliului Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPPTCA), Primăria Slănic-Moldova, Hotel ,,Venus” Slănic-Moldova, ISU Bacău, RNP Romsilva.

Informații suplimentare se pot obține prin accesarea site-ului www.daciiliberitrophy.ro, Club Off-Road Dacii Liberi (pagina de Facebook) și la tel. 0730. 13. 14. 11 (Romeo Andrieș).
Vom reveni cu detalii la momentul oportun.

Romulus Dan BUSNEA