miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulStațiunea Slănic-Moldova îmbracă...

Stațiunea Slănic-Moldova îmbracă straie de sărbătoare

Cu ocazia ,,Zilelor orașului Slănic-Moldova 2018”, în stațiunea de la poalele Nemirei se desfășoară o serie de manifestări spirituale și cultural-artistice dedicate împlinirii a 217 ani de la descoperirea primului izvor cu apă minerală (20 iulie 1801) și celebrării Sf. Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al stațiunii.

Astfel, în perioada 19 – 22 iulie 2018, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, împreună cu Protopopiatul Onești și Parohia ,,Sf. Ilie” din Slănic-Moldova organizează sărbătoarea spirituală a parohiei ortodoxe a stațiunii, după următorul program:

JOI – 19 iulie 2018

Ora 8 – 10 Sfânta Liturghie.

Ora 10 – manifestare cultural-spirituală cu următorul program:
– Expoziție de icoane pe sticlă și grafică dedicată Sfinților români vechi și noi realizată de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Slănic-Moldova, a Școlii Gimnaziale nr. 1 Tg. Ocna și Liceul tehnologic.
– Conferință cu titlul „Specificul neamului romanesc zidit în viețile sfinților vechi și noi” susținută de prof. Viorica Mocanu.
– Scurt moment artistic de muzică patriotică și poezie creștină.
– Lansare de carte: „Sfânta Treime în viața noastră” a preotului Cătălin Ilie, cu participarea autorităților locale și a unor distinși oaspeți: Dan Sandu, Petre Isachi, Ștefan Epure, Ion Moraru.

Ora 18 – 21 Priveghere în cinstea Sfântului Ilie.

VINERI – 20 iulie 2018

Ora 8 – Ceasurile.
Ora 9 – Aghiasmă și acatistul Sfântului Ilie.
Ora 10 – Sfânta Liturghie.
Ora 12 – Parastasul ctitorilor.
Ora 12.30 – Agapă creștină în parcul bisericii.

SAMBĂTĂ – 21 iulie 2018
Ora 7 – 12 Sfânta Liturghie.
Parastas – pomenirea morților.
Ora 18 – Vecernie.
Spovedanie.

DUMINICA – 22 iulie 2018
Ora 8 – Utrenia.
Ora 9 – Acatistul Sfântului Ilie
Ora 10 – 12 Sfânta Liturghie.
Ora 12.30 – Procesiune spre izvorul Sfântul Spiridon (sfințirea izvorului și a mozaicului cu icoana sfântului).

Despre cartea preotului Cătălin Ilie, ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului spune în cuvâtul de binecuvântare: ,,Chiar în era postmodernă, când granița dintre spațiul virtual și cel material este din ce în ce mai greu de intuit pentru omul actual, iar valorile sunt percepute într-o altă cheie axiologică, cuvântul și-a păstrat utilitatea, chiar dacă suferă alterări de ordin semantic sau morfologic.

Și în acest context, preotul este chemat să vorbească, nu de pe stâncă, ci din mijlocul comunității, de acolo de unde realitatea este mult mai palpabilă, iar cuvântul poate deveni un liant, o punte între inimi. Volumul `Sfânta Treime în viața noastră`, ce îl are ca autor pe părintele Cătălin Ilie de la Parohia Cerdac – Slănic Moldova din Protopopiatul Onești, reprezintă o culegere de texte publicate de autor de-a lungul anilor în revista târgocneană `Sarea pământului`, constituindu-se totodată într-un florilegiu ce arată modul său de a gândi și de a simți.

Conținutul divers al acestor articole arată tot atâtea atitudini pe care experiența pastorală și formarea teologică l-au așezat pe părintele Cătălin Ilie în postura unei conștiințe religioase chemate să analizeze și să răspundă unor evenimente desfășurate în viața social-politică a țării și difuzate prin intermediul principalelor posturi de televiziune naționale sau a comunității în care activează ca slujitor al lui Dumnezeu.

Felicităm pe această cale pe autorul cărții „Sfânta Treime în viața noastră” pentru inițiativa de a aduna într-un volum gândurile și trăirile sale, dar și pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată de-a lungul timpului ca preot în parohia încredințată și binecuvântăm publicarea acestui volum la Editura `Filocalia` a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”.

În zilele de 21 și 22 iulie, Primăria orașului Slănic-Moldova, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău organizează Festivalul Județean de Folclor și Târgul Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, ediția a XXVI-a.
Sursa: Primăria orașului Slănic-Moldova, Parohia ,,Sf. Ilie” Slănic-Moldova
Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...