vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulStațiunea Slănic-Moldova, parteneră...

Stațiunea Slănic-Moldova, parteneră în proiectele unui colegiu băcăuan

În perioada 13 – 16 iunie 2017, profesori ai liceului din Banfi (Toscana, Italia), au vizitat Colegiul Tehnic de Comunicații ,,Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, în vederea unei viitoare colaborări într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus*.

Simona-Elena Șova, dir. adj. al colegiului, alături de profesorii Simona Balint, Mihaela Vasiloaia, Beatris Anghel, Paul Cucu și cei doi profesori italieni, au vizitat vineri, 16 iunie, stațiunea Slănic-Moldova. Caterina Runfola și Fernanda Amodeo au fost impresionate de potențialul colegiului și al orașului Bacău, precum și de stațiunea de la poalele Nemirei, pe care o consideră o locație potrivită pentru desfășurarea tuturor evenimentelor gândite. Proiectul care urmează a fi implementat vizează activități de educație fizică necesare unei dezvoltări fizice și psihice armonioase a adolescenților.

De asemenea, profesori din cadrul aceluiași colegiu au mai inițiat un proiect, sugestiv intitulat ,,Facerea și devenirea județului Bacău în 7 zile”, proiect care dacă va trece de etapa de selecție va fi implementat în perioada septembrie – octombrie 2017, inclusiv în stațiunea Slănic-Moldova.
,,Primăria Slănic-Moldova se va implica în calitate de susținător și partener al ambelor proiecte, deoarece activitățile întreprinse vor promova identitatea culturală, lingvistică, religioasă, geografică și istorică a județului Bacău și, implicit, a localității noastre”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova.

* Erasmus Plus este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014 – 2020. Educația, formarea, tineretul și sportul pot avea o contribuție majoră la abordarea schimbărilor socioeconomice, principalele provocări cu care Europa se va confrunta până la sfârșitul deceniului, și la punerea în aplicare a agendei de politici europene pentru creștere economică, locuri de muncă, echitate și incluziune socială.

În conformitate cu unul dintre elementele introduse în Tratatul de la Lisabona, Erasmus Plus sprijină și activități care au ca obiectiv dezvoltarea dimensiunii europene în sport, prin promovarea cooperării între organismele responsabile pentru sport. Programul promovează crearea și dezvoltarea unor rețele europene, oferind oportunități pentru cooperarea între părțile interesate și pentru schimbul și transferul de cunoștințe și de know-how în domenii diferite referitoare la sport și activitatea fizică. Cooperarea consolidată va avea efecte pozitive, în special, în dezvoltarea potențialului capitalului uman al Europei, contribuind la reducerea costurilor sociale și economice ale inactivității fizice.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...