Stefania Alexa, un copil talentat

00

Nu avea inca 4 ani cand Stefania a urcat prima data pe o scena unde a interpretat acapella colindul “Galbena gutuie” si unde s-a simtit in largul ei. Membrii juriului au fost impresionati de dictia pe care o avea si de claritatea vocii ei de copil.

Fiecare zi e pentru Stefania un spectacol in care ea este o mica artista ce canta si danseaza in fata parintilor, a bunicilor, a prietenilor si ca orice artist adora sa primeasca aplauze.

Este o fetita plina de veselie, vorbareata, care leaga cu usurinta prietenii oriunde s-ar afla. Stefania iubeste marea dar si muntele, fiind foarte ambitioasa cand e vorba de urcat pe poteci de munte. A urcat pana acum de 3 ori pe Ceahlau si a ajuns si la peste 2500 m pe Varful Omu din Masivul Bucegi.

1

Adora sa danseze, sa deseneze, sa calareasca. II place sa calatoreasca, sa manance inghetata si pizza. Il iubeste foarte mult pe fratiorul ei mai mic cu care vrea sa fac un duet cand acesta va fi mai mare.
De la varsta de 5 ani a inceput sa ia lectii de pian, in aceasta primavara obtinand primul ei premiu pentru interpretarea unei piese la pian pe scena Ateneului din Bacau, premiu de care este foarte mandra.
In anul 2013 a participat la multe concursuri de muzica pentru copii: festivalul “Ghiocelul de Argint” si “Florile copilariei” Barlad, festivalul “Tinere talente“ Bacau (premiul I); Festivalul “Lucky Kids” Roman si festivalul “Ritmuri de portativ” Vaslui (premiul al III-lea); Festivalul “Camena” Piatra-Neamt (premiul al II-lea); Festivalul “Aschiuta” Bacau (mentiunea a II-a).

Cel mai recent concurs a avut loc la Iasi in perioada 9-11 august si anume a IV-a editie a Festivalului international de creatie si interpretare pentru copii si adolescenti MusicForKids unde Stefania (6 ani) a obtinut premiul de popularitate alaturi de reprezentatul Norvegiei (Alexandru Grindvoll), premiul al III-lea la categoria 5-7 ani si premiul special Palas.

Stefania a interpretat piesa “Planeta albastra”, o piesa foarte draga ei, compusa special pentru ea de Dnul Marcel Iorga.

Au mai participat inca 4 concurente din Bacau: Daria Tanasa, Lorina Laslau, Miruna Hauca si Mateea Cosma. Mateea (7 ani), prietena Stefaniei (impreuna alcatuiesc duetul Lucky Girls) a obtinut premiul I la categoria 5-7 ani si premiul special Palas.