miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Stifado

118Ca în fiecare zi, mi-am aruncat un ochi pe blogul blogurilor culinare (să trăiești Uică, excelentă idee ai avut!) și am dat peste niște “mythia saganaki” proaspăt pregătite de Brândușa, întru amintirea vacanțelor grecești (oare câți bloggeri culinari de aiurea gătesc amintindu-și de vacanțele din România?). Și uite-așa m-a pălit și pe mine dorul de insulele Dodecaneze (de Kos, mai exact) și de serile petrecute la taverna Olympiada, cu bucate tradiționale pregătite de Vassili (Bill pe numele său australian) și de Manolis, servite de Jimmy și povestite de Kostas. Aici am gustat pentru prima oară din stifado.

O mâncare tipic grecească, din categoria tocănițelor, stifado conține două ingrediente majore: carnea, care poate fi de vită, miel sau iepure și ceapa. Se folosesc cepe întregi și mici, ori șalote, de regulă în aceeași proporție cu carnea. Ce deosebește această tocăniță de restul tocănițelor de pe mapamond sunt condimentele. Destul de greu de nimerit doza optimă și raportul între ele, căci am întâlnit tot felul de combinații de mirodenii în rețetele văzute pe net. Majoritatea includ cuișoare întregi, scorțișoară (baton sau măcinată), frunze de dafin (proaspete sau uscate), nucșoară sfărâmată, dar unele zic și de oregano, rozmarin, semințe de fenicul, anason stelat, piper de Jamaica (allspice).

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....