joi 18 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutȘtii cum trebuie...

Știi cum trebuie să-ți îngrijești câinele?

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou cățel sau ai avut câini toată viața ta, cu sigurantă, în lista de mai jos, vei găsi câteva sfaturi pe care nu le știai – dar ar fi trebuit. 

Atinge nasul câinelui tău

Nasul câinelui tău ar trebui să se simtă umed. Nivelul de umiditate va varia de la un câine la altul și în funcție de perioada anului, dar un câine sănătos va avea nasul rece și ușor umed, deoarece câinii secretă transpirație prin nas pentru a se răci.

Faceți programări anuale la veterinar

Lăsați experții să vă examineze câinele în mod regulat pentru a-l verifica pentru orice problemă de sănătate și pentru a vă oferi cele mai bune informații personalizate pentru a vă menține prețiosul pui sănătos mulți ani.

Faceți o trusă de „prim ajutor pentru animale de companie”.

Se întâmplă accidente și urgențe și a fi pregătit cu toate elementele esențiale pentru a vă ajuta câinele este un pas crucial în a fi un proprietar responsabil de animale de companie. Acest lucru este important în special dacă îți scoți câinele în drumeții sau în camping, ori de câte ori ești departe de ajutor. O trusă de prim ajutor pentru animale de companie este ceva ce ar trebui să aibă fiecare părinte de câine.

Spală-i dinții câinelui

Spălarea dinților câinelui este adesea trecută cu vederea, dar extrem de importantă pentru sănătatea lor generală și pentru evitarea tratamentelor stomatologice costisitoare în viitor. Faceți din asta o parte din rutina lor normală și asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți făcută special pentru câini. Cu puțin timp și antrenament, periajul dinților poate fi o activitate distractivă pentru animalul tău în fiecare zi!

Joacă-te cu scop

Când vă mângâiați și vă jucați cu câinele, mai ales când este tânăr, jucați-vă intenționat cu picioarele, urechile și gura. Făcând lucruri precum atingerea picioarelor, a degetelor de la picioare și a ghiarelor în timpul experienței de joc pozitive, îi veți învăta să fie atinși în aceste zone. Uită-te în urechile și în gura lor ca să-i obișnuiești cu aceste lucruri; în acest fel, va fi mult mai ușor pentru veterinar să vă examineze câinele atunci când merge la control.

Nu-ți supraalimenta câinele, acesta va avea un impact semnificativ asupra sănătății și fericirii sale

Câinii supraponderali prezintă un risc crescut de anomalii metabolice, boli cardiovasculare, boli articulare, un sistem imunitar scăzut și multe alte probleme de sănătate. De asemenea, sunt mai puțin mobili și nu pot să alerge, să se joace sau să facă alte activități atât cât și-ar dori. Așadar, data viitoare când aniamlul tău se va milogi pe lânga sacul cu hrană uscată câini, rezistă!

Păstrați-vă gunoiul în siguranță

Câinii sunt atrași de mirosul delicios al gunoiului tău și pot mânca lucruri care sunt toxice, dăunătoare sau nedigerabile, așa că asigură-te că gunoiul tău este în siguranță. Ingestia de obiecte străine sau substanțe toxice poate duce la intervenții chirurgicale de urgență costisitoare.

Oferă câinelui tău un spațiu sigur

E bine să aveți o zonă a casei dvs., cu patul sau pătura câinelui dvs., niște jucării și un bol cu ​​apă, unde câinele dvs. se simte în siguranță și poate trage cu ușurință un pui de somn în timpul zilei. Acest lucru vă poate ajuta câinele să se autocalmeze în timpul situațiilor stresante, cum ar fi petrecerile, plânsul unui copil sau furtunile.

Spală regulat lucrurile câinelui tău

Germenii, murdăria, polenul și multe altele ajung pe așternutul câinelui, pe jucării și pături sau orice fel de accesorii câini. Asigurați-vă că spălați aceste articole săptămânal pentru a le păstra proaspete și curate pentru câinele dvs. Dacă câinele dumneavoastră suferă de alergii sezoniere, acest lucru poate fi deosebit de util în reducerea expunerii la polen.

Țineți câinele departe de hrana umană

Multe alimente pentru oameni, cum ar fi ciocolata, avocado sau ceapa, sunt toxice pentru câini și pot avea consecințe grave asupra sănătății lor. Fiți deosebit de atenți cu guma și bomboanele, deoarece multe conțin xilitol, care este o substanță asemănătoare zahărului dar care este toxică pentru câini. Nu hrăniți câinele dumneavoastră cu alimente umane intenționat decât dacă este recomandat de medicul veterinar. Unele alimente pentru oameni, cum ar fi puiul simplu, conservele de dovleac sau orezul simplu, pot fi recomandate în mod intenționat de către medicul veterinar din motive specifice, cum ar fi tulburări digestive, diaree, pentru a ajuta la ascunderea medicamentelor orale sau ca recompense de antrenament extrem de motivante în cantități mici. În aceste cazuri, „hrana umană” poate fi potrivită pentru câinele tău, dar cu siguranță nu trebuie să-ți lingă farfuria sau să-ți mănânce resturile.

Provocați-vă câinele mental

La fel ca noi, câinii au nevoie de multă stimulare mentală pentru a rămâne fericiți și sănătoși. Oferă-i câinelui tău o jucărie puzzle, învață-i trucuri noi și joacă jocuri noi cu ei pentru a-i menține implicați. Jucăriile puzzle sunt o modalitate fantastică de a oferi câinelui tău ceva distractiv de făcut atunci când nu le poți dedica 100% din atenția ta.

Faceți exerciții împreună

Conduceți-vă câinele în parc, încercați yoga pentru câini, urcați scările cu câinii dvs. sau duceți-i într-o drumeție plină de aventuri. Amândoi veți culege beneficiile exercițiilor fizice pe măsură ce vă distrați împreună.

Faceți din antrenament un joc

Schimbați deliciile, recompensele și laudele. Dacă văd antrenamentul ca pe un joc, mai degrabă decât ca pe ceva în care sunt certați, se vor distra mai mult și vei vedea rezultate mai bune. De asemenea, puteți descoperi că animalul dumneavoastră răspunde mai bine la diferite tipuri de recompense prin acest proces. Când îl antrenezi, răsplătește întotdeauna comportamentul pozitiv cu bunătăți și/sau laude verbale și pur și simplu ignora comportamentul rău. Ei vor învăța că, dacă vor o recompensă, trebuie să facă ceea ce le-ați cerut.

Corectează imediat comportamentul rău

Câinii au memorie scurtă și dacă îi certați pentru că au făcut ceva greșit cinci minute mai târziu, nu vor corela certarea cu comportamentul rău. Dojeniți-i doar dacă îi prindeți în flagrant. Pe de altă parte, oferă întotdeauna câinelui tău feedback pozitiv și recompense imediat pentru un comportament bun pentru a încuraja repetarea acestui comportament.

 

De citit!

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...