Stir-fry de somn cu tăieţei

Un prânz gătibil în 20 de minute. Doar peştele trebuie ţinut din timp la marinat. Dacă folosiţi peşte congelat, dezgheţaţi-l lent, în frigider, peste noapte. Nu folosiţi cuptorul cu microunde! În lipsa somnului puteţi folosi somonul, că are doar un „o” în plus :D. Şi un ultim sfat: întrucât sosul Teriyaki conferă peştelui un gust dulceag, cel mai bine la tăieţei adăugaţi un sos de wok mai picant (cel folosit de mine, Ajam Pangang, este tot uşor dulce), pentru un mai bun contrast gustativ. Un sos pe bază de chilli, de exemplu.

Ce vă trebuie?

Rondele de somn, cam 0,5 – 0,6 kg (am avut una singură care avea peste 700 g);

125 g tăieţei pentru wok;

2 linguri sos de soia;

Continuare …