17.8 C
Bacau

Stiti cine mai are chei de la usa dvs.? O firma a fost jefuita pentru ca unul din constructori a pastrat dubluri la chei

De stiut!

Polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au organizat, la data de 11.02.2013, o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de furt din societăți comerciale.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii i-au depistat în flagrant pe V. Andrei de 28 de ani, din Bacău şi pe B. Mihai, de 30 de ani din comuna Mărgineni, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o societate comercială din municipiul Bacău.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii au stabilit că în anul 2010, V. Andrei, a lucrat la construcția imobilului în care funcționează societatea comercială în cauză și a intrat în posesia mai multor chei de la uşile de acces, pe care nu le-a predat la finalizarea lucrării. La începutul lunii februarie V. Andrei a scos la vânzare pe internet mai multe bunuri și l-a cunoscut pe B. Mihai, căruia i-a oferit spre cumpărare centrale termice, calculatoare, monitoare, toalete, chiuvete, etc. În această perioadă cei doi au mers împreună la sediul societății comerciale, au pătruns în interior şi au sustras bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei.

În seara zilei de 11.02.2013, în acelaşi mod, au pătruns în interiorul unui spaţiu al societăţii şi au sustras mai multe obiecte de mobilier de bucătărie noi şi un aparat de aer condiţionat. Cei doi au fost prinși în flagrant în momentul în care încărcau într-un autovehicul bunurile sustrase.

Față de cei doi suspecți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

În baza autorizațiilor emise de Judecătoria Bacău polițiștii au efectuat, la data de 12.02.2013, cinci percheziții domiciliare, în comunele Mărgineni şi Hemeiuş.

Au fost identificate și ridicate mai multe bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor de furt calificat: centrală termină de apartament, calorifere de diferite mărimi, trusă scule electrice, etc.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 75%.

Cei doi suspecți au fost prezentați la data de 12.02.2013 Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Față de B. Mihai, unitatea de parchet a dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 zile şi a înaintat Judecătoriei Bacău propunerea de arestare preventivă faţă de V. Andrei. Judecătoria Bacău şi-a însuşit propunerea şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 zile.

- Advertisement -

Ultimele stiri