vineri, decembrie 1, 2023

De la trotineta de lemn, la trotineta electrică

Primele trotinete au fost realizate manual în...

O foarte scurtă istorie a instrumentelor de scris

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de...

Străzi închise în Săptămâna Mobilității Europene

ActualitateStrăzi închise în Săptămâna Mobilității Europene
- Advertisement -

241817_497759170240061_713664057_o

Circulația rutieră va fi întreruptă, în aceste zile, pe anumite artere ale orașelor din județ, o invitație la mișcare pentru toți cetățenii, din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Bacău. Instituția, în parteneriat cu mai multe primării din județ, școli, licee și alți actori ai comunității organizează în perioada 16 – 22 septembrie cea de-a 13-a ediție a Săptămânii Mobilității Europene, manifestare care în acest an se desfășoară sub deviza ”Străzile noastre, alegerea noastră!”.

Pe tot parcursul manifestării vor avea loc activități sportive, jocuri și concursuri pe temă în unitățile de învățământ din județ, precum și campanii de informare în comunitatea în ansamblu pentru promovarea utilizării mijloacelor de transport alternative – bicicleta, role, autobuze, mersul pe jos – în vederea reducerii poluării din orașe. Manifestarea se va încheia pe 22 septembrie, sub sloganul ”În oraș fără mașină!”, prin oprirea circulației pe artere principale ale orașelor participante și organizarea, pe acestea, de activități recreative.

”Până în acest moment, primăriile a 3 oraşe Moineşti, Buhuşi şi Dărmăneşti, s-au înscris ca participante și susţinătoare a acestei campanii şi în colaborare cu APM Bacău, Inspectoratele de Poliţie, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău prin unităţile de învăţământ subordonate, au demarat acţiunile propuse în planurile de activităţi. Tema centrală a anului 2014 a Săptămânii Mobilității Europene îşi propune reevaluarea modului în care privim mediul urban, încurajând populaţia să se implice activ în crearea tipului de oraş în care doresc să locuiască. Impactul intensificării traficului de maşini asupra sănătăţii umane, în special în zonele urbane, obligă autorităţile locale să aloce mai mult spaţiu traficului nemotorizat şi să regândească balanţa dintre spaţiul ocupat de maşini şi spaţiul verde, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii”, a declarat Maria Ionos, purtătorul de cuvânt al APM Bacău.

Alte titluri