Strazile Milcov, IL Caragiale, Mioritei, 9 Mai si Calea Moinesti intra in reparatii. Podul de la Margineni se reconstruieste

Mai multe strazi importante din Bacau vor intra de anul viitor in reparatii capitale, urmand sa fie renovate in baza unor proiecte finantate cu fonduri europene. Podul de la Margineni si podul de peste paraul Trebes de pe Calea Moinesti vor fi refacute pe patru benzi si cu piste pentru biciclisti.

Marti, 27 noiembrie, la Centrul de Afaceri si Expozitii, au fost semnate, in prezenta ministrului Dezvoltarii Regionale Eduard Hellvig, doua contracte d efinantate si un contract de executie pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din municipiul Bacau. Cele doua contracte de finantare se refera la zona Mioritei – 9 Mai – Vantului – Vadu Bistritei si IL Caragiale, Milcov. Contractul de executie se refera la refacerea Caii Moinesti si este in valoare de 8,6 milioane de euro.

“Astazi am semnat trei contracte si mai avem inca unul, care se refera la strada Stefan cel Mare. Vom putea realiza astfel un fel de centura pe care sa poata circula vehiculele de tonaj greu” – a declarat viceprimarul Dragos Luchian. El spune ca acestor proiecte li se adauga si modernizarea podului de la Narcisa, care este deja in licitatie si in cateva zile se va semna si contractul de executie.

“In afara de ceea ce am semnat deja mai avem doua proiecte: reabilitarea strazii Stefan cel Mare si amenajarea de spatii verzi pe o suprafata de 12,4 hectare. Deja am identificat 104 terenuri iar executia va incepe probabil in luna ianuarie” – a mai spus viceprimarul Dragos Luchian.